05 / 05 / 2024

Rusya ve Ukrayna'daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye'deki gayrimenkuller!

Rusya ve Ukrayna'daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye'deki gayrimenkuller!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekattan sonra Avrupa ülkeleri Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaşanan gelişmelerin ardından Rus yatırımcılar birikimlerini Türkiye’deki gayrimenkule yatırmak için sıraya girdi. İşte ayrıntılar...



Rusya ve Ukrayna daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye deki gayrimenkuller!

Savaşın etkilerini yabancıya emlak satışı sektörü açısından değerlendiren GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Elbette öncelikle temennimiz, insanlık adına savaşların yaşanmaması ve tüm dünya ülkelerinin gündemine düşen bu talihsiz sürecin en kısa zamanda sona ermesi. Bununla birlikte özellikle bu ülkelere hizmet veren üye firmalarımızdan son günlerde aldığımız bilgiler doğrultusunda, savaşın ardından her iki ülkeden Türkiye’ye gelen ciddi bir talep olduğunu tespit ettik” diye değerlendirdi.

Rusya ve Ukrayna'nın ülkemizi dost olarak gördüğünü ve Türkiye’ye güvendiğini vurgulayan Akbal, “GİGDER araştırmasına göre Rusya, yüzde 76,5 ile kısa süreli tatil, yüzde 35,3 ile emeklilik, yüzde 23,5 ile sağlık nedeniyle gayrimenkul satın alan ülkeler arasında lider durumda. Antalya başta olmak üzere Alanya, Marmaris, Bodrum gibi şehirlere de önemli ölçüde rağbet gösteriyorlar. Ancak bu tablo değişiyor. Artık sadece tatil amaçlı değil yatırım ve yaşama amaçlı talepler artıyor. Rusya vatandaşlarının uygulanan yaptırımlardan dolayı gidecek alternatifi çok fazla kalmadı. Ukrayna ile olan iyi ilişkilerimiz ise onların da Türkiye’ye yönelmelerine olumlu etki edecek” dedi. 

‘Elit Ruslar şu anda İstanbul’da’

Rusya ve Ukrayna daki yatırımcıların yeni adresi Türkiye deki gayrimenkuller!

Rusya’ya yönelik uygulanan  ekonomik, sosyal ve kültürel yaptırımların sonucunda ülke yatırımcılarının özellikle Maga kent İstanbul’a yönelmesinin beklendiğini ifade eden GİGDER Başkan Yardımcısı ve Tekçe Overseas Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, Rus entelektüellerin, elit kesimi ile zenginlerinin şimdiki süreçte İstanbul’da olduğunu kaydetti.


Geri Dön