28 / 04 / 2024

Rusya'dan şok petrol açıklaması!

Rusya'dan şok petrol açıklaması!

Aleksandr Novak, "Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." şeklinde konuştu.



Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolü üzerinde üst sınırı olan ülkelere petrol satmayacağını söyledi.  Novak,"Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." dedi.

Petrol fiyatlarına Çin etkisi! Brent petrol düşüyor! 7 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Novak, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolü için tavan fiyat uygulamasını değerlendirdi.

Enerji piyasasının siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Novak, "Enerji sektörünün siyasete alet edilmesinin yalnızca kaynak açığına ve enerji tedarikinde sorunlara yol açacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön