12 / 05 / 2024

Rusya'dan şok petrol açıklaması!

Rusya'dan şok petrol açıklaması!

Aleksandr Novak, "Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." şeklinde konuştu.



Petrol tavan fiyatının uygulanmasının petrol piyasasının işleyişine "benzeri görülmemiş" bir müdahale olacağını kaydeden Novak, "Bu kaçınılmaz olarak enerji sektöründeki yatırımları azaltacak ve petrolün yanı sıra tavan fiyat mekanizmasının gelecekte uygulanabileceği diğer emtia arzlarında da açık yaratacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın küresel pazarda güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğuna dikkat çeken Novak, şunları kaydetti:

"Tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyi planlamıyoruz. Petrolümüzü pazar odaklı ortaklara yönlendireceğiz veya üretimi azaltacağız." 

Petrol fiyatları artacak mı, azalacak mı? İşte son gelişmeler...

Temmuz ayında kabul edilen altıncı tur yaptırımlar kapsamında Avrupa Birliği, Rusya'dan ham petrol arzını 5 Aralık'a kadar, rafine ürün arzını ise 5 Şubat'tan itibaren askıya alma kararı aldı.

Geçen ay kabul edilen sekizinci yaptırım paketinin bir parçası olarak, Rusya'dan üçüncü ülkelere ham petrol ve ürün sevkiyatına, Rusya'nın petrol satışlarına uygulanan tavan fiyatlar da dahil olmak üzere ek kısıtlamalar getirilmişti.

Petrol fiyatları artacak mı, azalacak mı? İşte son gelişmeler...

ABD'DE PETROL SONDAJ KULESİ ARTTI!

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 1 adet arttı.

Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısı 12-18 Kasım haftasında önceki haftaya kıyasla 1 adet artışla 623'e yükseldi.

ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 162 adet artış gösterdi.

Perşembe gününü 89,78 dolardan kapatan Brent petrolün varili, cuma gününü 87,88 dolar seviyesinde tamamladı.

Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varili ise cuma gününü 80,24 dolar düzeyinde kapattı. WTI tipi ham petrol perşembe gününü 81,64 dolar seviyesinde tamamlamıştı.

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?
Xiaomi Mi 11T Pro'ya yeni indirim müjdesi! Bu fırsatı kaçıran, çok üzülür! 21 Kasım 2022 fiyat listesi...
Dolar bu dönemde zirveye ulaşacak! Selçuk Geçer açıkladı! Hemen buraya koşun, sonra keşke demeyin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön