02 / 05 / 2024

Rüzgar fabrikaları Ar-Ge hizmeti de veriyor!

Rüzgar fabrikaları Ar-Ge hizmeti de veriyor!

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesinin başkenti Urumçi'de rüzgar reaktörleri üretimi yapılan fabrikada, yıllık 1000 adet reaktör üretildiği ve her birinin 1,5 milyon dolardan satıldığı belirtildi



Türkiye'den Sincan Uygur Özerk Bölgesini ziyaret eden basın heyetinin temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Urumçi Rüzgar Reaktörleri fabrikası, geniş bir alanda kurulmuş, özel bir bölgede üretim yapıyor. Urumçi Ekonomik Kalkınma Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikanın tam kapasiteyle çalıştığını belirten yetkililer, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan toplam üretimin beşte birinin buradan sağlandığını ifade ederek, genellikle satışlarının iç piyasaya yönelik olduğunu, çok az bir kısmının ihraç edildiğini kaydetti.

Rüzgar reaktörleri fabrikasının Çin'deki diğer fabrikalar yanında ilk sırada yer aldığını bildiren yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'da şubeleri bulunduğunu, fabrikada üretimin yanı sıra araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ve satış sonrası servis hizmetleri verdiklerini de anlattı. Öte yandan son yıllarda talepleri tam kapasite çalışarak karşılayabildiklerini ifade eden yetkililer, Türkiye'den herhangi bir firmayla bağlantılarının olmadığını, talep gelmesi halinde ortak yatırım veya üretime yönelebileceklerini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL İÇİN HAZIRLADIKLARI MAKETİ TÜRK HEYETİNE TESLİM ETTİLER
Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önceki ay gerçekleştirdiği Çin seyahati sırasında Urumçi'de kendi fabrikalarını da gezdiğini belirten yetkililer, "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül için hazırladığımız maket reaktörü telaşımızdan kendisine veremedik. Bunu teslim edebilir misiniz?" diye istekte bulundu.
Basın heyetinde bulunan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Abdulvahap Darendeli, model reaktörü teslim alarak, "gidince Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğim" dedi.
AA


Geri Dön