03 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, sektörde, bu ihalenin DHMİ tarafından bayram öncesi haftada, yani temmuzun ilk haftasında yenilendiğinin, mahkeme kararına rağmen 21/b usulüyle gerçekleştirdiğinin, ihaleyi  Ankara  merkezli bir firmanın kazandığının konuşulduğunu aktardı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı?  

"Ancak işi asıl olarak bu projede daha önce çalışmış iyi bilinen üç büyük firmanın yapacağı konuşuluyor" diye konuşan Çiğdem Toker, tünel güçlendirme işine ilişkin yinelendiği gündeme gelen ihale ile ilgili dikkat çeken bir diğer hususun da maliyet olduğunu belirtti. Toker, "Yaklaşık maliyetin, üç katına çıktığı (geçen yılki ihale yaklaşık 800 milyon TL'ydi) ihalenin 2.5 milyar TL üzerinde olduğu iddiası" ifadelerini kullanarak, ihalenin, DHMİ bürokrasisi içinde kısmi bir rahatsızlık yarattığının da belirtildiğini aktardı. 

Toker, "DHMİ önemli görevler üstlenmiş köklü bir kurum" dedi ve bu ölçekte bir ihale gerçekten yapılmışsa doğru
bilgilerle kamuoyuna duyurulması gerektiğini dile getirdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti iptal mi oldu?

 


Geri Dön