29 / 04 / 2024

Saffet Bulut: 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadım!

Saffet Bulut: 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadım!

2 dönem belediye başkanlığı yapan Saffet Bulut CHP' nin ilçedeki belediye başkan adayı oldu. Saffet Bulut, 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadığını ifade etti.



Bahçelievler'de 1994-2004 yıllan arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Saffet Bulut CHP'nin ilçedeki belediye başkan adayı oldu. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde ilçedeki 1 metrekare yeşil alanı bile imara açmadığını vurgulayan Bulut, AKP'li belediye döneminde bu alanlann imara açılarak milyonlarca liralık rant elde edildiğini söyledi. Bulut, ilçedeki 24 bin binadan 20 binini deprem riski altına olduğuna da dikkat çekerek "Bu binalarda insanlar ölümle iç içe yaşıyorlar. Bahçelievler Belediyesi 320 milyonluk bütçesini kentsel dönüşüm için harcasaydı ilçe depreme hazır hale gelirdi" dedi. 

Saffet Bulut, 432 bin seçmeni olan ilçenin 800-900 binlik nüfüsla istanbul'un en kalabalık ilçelerinden birisi olduğunu bu yüzden sorunlarının fazla olduğunu kaydetti. Sorunların üstesinden gelebilmek için deneyimli bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu belirten Bulut "Mesleği belediyecilik olan bir belediye başkanına ihtiyaç var. Mimarım, şehir plancısıyım 10 yıl da tecrübem var. 


Halkımız emaneti ehline verecektir. 

Bahçelievler 2 dönemdir AKP'ye destek veriyor ama beklediği hizmeti alamıyor" diye konuştu. Bulut, ilçenin tüm istanbul gibi ulaşım, trafik, otopark, yeşil alan, depreme dayanıksız binalar sorunları ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek "Bunların da çözümü kentsel dönüşümden geçiyor" dedi. 


'Yeşil alan imara açıldı'

Bahçelievler'deki yeşil alan oranının başkan olduğu döneme göre azaldığını söyleyen Bulut, şunları söyledi: "Benim dönemimde 1 metre yeşil alan imara açılmadı. Benden sonra gelen yönetim yeşil alanları imara açtı. Örneğin Soğanlı'da benim dönemimde imar hakkı olmayan yeşil alan AKP döneminde sahibinden 4.5 milyon gibi ucuz bir rakamla satın alındı. Mevzi imar planı yaptırılarak yeşil alan imara açıldı ve 90 daire planlandı. İnşaatına da 4.5 milyon harcandı, yani 10 milyon masraf yapıldı. Şimdi oradaki bir daireye ortalama 500 bin istiyorlar. 90 daire 45 milyon yapıyor. 


10 milyonluk yapım maliyeti düşünce 35 milyon lira rant yaratılmış oldu yeşil alan imara açılarak. Bunu da yapan belediye meclis üyesiydi. AKP rantsal dönüşümü böyle yapıyor." Bahçelievler'de dağ gibi biriken sorunların üstesinden gelebilmek için deneyimli bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu belirten Bulut "Mesleği belediyecilik olan bir belediye başkanına ihtiyaç var. Mimarım, şehir plancısıyım 10 yıl da tecrübem var. Halkımız emaneti ehline verecektir" dedi. 

2 binden fazla projeye imza attı 1952 Trabzon Maçka doğumlu olan Saffet Bulut, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 1960 yılından bu yana Bahçelievler'de oturan Bulut, proje yöneticisi ve mimar sıfatıyla 2 binden fazla projeye imza attı. 1992 yılında Bahçelievler Belediyesi Meclis Üyeliği yapan ve 1994'te Bahçelievler Belediye Başkanı olan Saffet Bulut, 1999 yılında ikinci kez aynı göreve seçildi. Bulut evli ve 3 çocuk babası. 


Ada bazında kentsel dönüşüm 

Bulut, ilçede ada Binaları yıkınca 10 dönüm daire de inşaatı üstlenen bazında kentsel dönüşüm alan elde ettik. 2 dönümünü kişiye kâr olarak kalsınki r planladıklarını belirterek mutlaka yeşil alana bu işi yapsın. Bu binaların sadece yıkıp yapmanın ayırmak lazım. Geri kalan altına otopark yapıldığındadönüşüm yaratmadığını 8 dönüm üzerinde 600 da ilçedeki otopark sorunu dile getirdi. Bulut, kentsel daire yapmanız gerekiyor. ' çözülür, ama bunun için dönüşüm projesini şöyle 400'ünü orada oturan de bilgi birikimi gerekir, anlattı: "Bir adada diyelim insanlara dairesine karşılık Bu işin altına gövdenizi 40 binada 400 daire var. daire vereceksiniz. 200 koymanız gerek." 


Cumhuriyet/Özlem Güvemli


Geri Dön