Kent Haberleri

'Sağlam yerde, sağlam yapı' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Afyon depremiyle ilgili korkutan açıklama!

AFAD, Afyonkarahisar'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Afyon depremiyle ilgili korkutan açıklama geldi! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü Başkanlığı'nın (AFAD) paylaştığı veriye göre Afyonkarahisar'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Yerin 1.2 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Isparta ve Eskişehir'de de hissedildi. Deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. 

Paniğe neden olan deprem sonrası gözler, uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi.  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Afyon depremi ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

 Ercan, ''Kaplıcalar,kızık alanlar(jeotermal) kırıkların diriliğini gösterir'' dedi ve 'sağlam yapı sağlam yerde' vurgu yaprı. Ercan, burada meydana gelen depremin önemli olduğuna değindi.  

İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan

AFYON-Sinanpaşa sarsım boğluğunda 03,14 deki M4,4 büyüklüğünde olan deprem önemlidir.

Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer M7,2’lik bir depreme gebedir. Kaplıcalar,kızık alanlar(jeotermal) kırıkların diriliğini gösterir. Sağlam yerde sağlam yapı.

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan o bölge için 6.6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, o bölgeyi işaret etti: 'Bu sınırlarda muhakkak deprem olur!'

Tsunami riski var mı? Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Karadeniz'de yaşanan depremi yorumladı!