14 / 05 / 2024

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Deprem riski taşıdıkları için taşınması kararı alınan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Hastanesinin yeni adreslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İki hastanenin taşınacağı yeni adresleri neresi olacak?



Sağlık Bakanı Fahrettin koca, beklenen İstanbul depreminde tehlikeli olabilecek bu iki hastanenin nereye taşınacağı hakkında  açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş depremleri, milyonlarca vatandaşın deprem travmasını yeniden tetiklerken, pek çok vatandaş evlerinin riskli olup olmadığını öğrenmek için belediyelere başvuruyor.  Depremin ardından gözlerin çevrildiği mega kent İstanbul’da 93 okulun riskli bulunduğu açıklanırken söz konusu okullar hemen boşaltılmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

RİSKLİ HASTANELER TEK TEK BOŞALTILIYOR

Sağlık Bakanlığı da riskli olarak kabul edilen Çapa ve Cerrahpaşa Hastaneleri hakkında da karar aldı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Buna göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarının önemli bir kısmının depreme karşı dayanıksız olduğunun tespit edilmesinin ardından kapatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda Kağıthane Devlet Hastanesinin de boşaltılması kararı alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’daki kamu hastanelerine yönelik yaptığı açıklamada, Kağıthane Devlet Hastanesi'nin bundan sonra Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vereceğini duyurdu.

İKİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ TAŞINIYOR

Tüm hastaneler Bakanlık tarafından mercek altına alınırken, riskli hastanelerin nereye taşınacağına ilişkin Bakan Koca, şu bilgileri verdi:

“Türkiye genelinde sağlık tesislerinin depreme mukavemeti hakkında harekete geçmiş bulunuyoruz. Ülke genelinde sağlık kurumlarımız için harekete geçtik.  Binaları  sorunlu olan İstanbul'daki 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. Bunlardan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, ya da yaygın olarak bilinen adıyla Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla tamamlanacak. Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete alınacak. Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi ise, Çapa yani İstanbul Tıp Fakültesinin kendi hizmet binaları tamamlanana kadar bu hastanenin kullanımına açılacaktır.”

Pek çok aile bunu bilmiyor… Öğrencilerin harçlığı devletten! 1.611 TL ödeniyor, mutlaka başvurun!

EYT’lileri bayram ettirecek müjde! İlk maaşınıza daha hesaba yatmadan zam gelebilir!

Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?


Geri Dön