30 / 04 / 2024

SON DAKİKA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 59 bin atama yapılacak!

SON DAKİKA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 59 bin atama yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacaklarını açıkladı. Koca, doktorların verimliliğini artırmaya çalıştıklarını ifade ederek, bunun için de “32 bin tıbbi sekreter alacağız” dedi.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama bekleyen binlerce kişiyi heyecanlandıracak açıklamayı nihayet yaptı. Bakan Koca, 15 Ocak 2023’e kadar 27 bin hekim atamasının yapılacağını açıkladı ve hekimlerin verimliliğini arttırmak için de 32 bin tıbbi sekreter alımı yapılacağını duyurdu.

“SMA İLACI İÇİN TÜM İŞLEMLERİ BAŞLATTIK”

Bakan Koca, tedavi bekleyen SMA hastası bebekler için umut olacak gelişmeyi de açıkladı. Koca, SMA Bilim Kurulu'nun tedavi için etkisini göstermiş 2. bir ilacın kullanılmasını önerdiğini belirterek, "Bu ilacın kullanıma alınması için gereken tüm işlemleri başlattık." İfadelerini kullandı.

SON DAKİKA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 59 bin atama yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA'lı bebekler ve ailelerini heyecanlandıran, yakından ilgilendiren yeni bir gelişme, HPV tanı kitleri ve sağlık çalışanlarının atamaları hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

"SMA BİLİM KURULU İKİNCİ BİR İLACIN KULLANIMINI ÖNERDİ"

Bakan Koca, SMA tedavisinde yeni bir ilacın etkili olduğuna ve Bilim Kurulu'nun bu ilaca onay verdiğine dikkat çekerek "Bilim Kurulumuz, oral kullanımı olan ve etkisini göstermiş ikinci bir ilacın kullanımını tavsiye etti. Bu ilacın kullanıma alınması için gerekli olan tüm işlemleri başlattık" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarına şöyle devam etti:


 


Geri Dön