17 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 85 bin yeni sağlık çalışanına istihdam konusu oldukça merak ediliyor. Ayrıntılar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar…



BAKAN KOCA AÇIKLADI: 85 BİN ATAMA GERÇEKLEŞECEK

Sağlık Bakanı DR. Fahrettin Koca, 85 bin personel alımı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilişkili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız mevcut. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu sene tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulmuş olacak. Bu şekilde hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine olanak sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber görmüş olacağız.

Toplam 85 bin atama bu sene içerisinde gerçekleşecek. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım olacak. Kademeli olarak bu sene hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde de alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek sene sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz”

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO - BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Daha önce Resmi Gazete'de yayımlanmış olan 27 bin personel alımı Cumhurbaşkanlığı kararı şu şekildeydi;

Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet birimlerinde, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile birlikte 2022 senesi sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi. Açıklanan karara göre; 2022 sene sonuna kadar 19 bin 694 uzman doktor, 7 bin 114 doktor, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli şekilde istihdam edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Alım ile ilgili bilgilerin eylül ayının ortalarına doğru duyurulması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Polis maaş promosyonlarında son dakika! Polis maaş promosyonu kaç lira? 

Oyunseverler ve gençler buraya! OPPO A16’ya bu fiyata sahip olabilirsiniz! 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Bankalar ekim ayı kampanyalarına başladı! Maaş promosyonları tek tek belli oluyor!


Geri Dön