02 / 05 / 2024

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilerek yeni planlamalar için düğmeye basıldı. 



Sağlık Bakanlığı'ndan, Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin kabulüyle ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Sağlık hizmetlerindeki verimi arttırmak için Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen nüfus, yaş grubu ve bölge gibi kriterlere göre ağız diş sağlığı ve yaşlı sağlığı hizmetleri planlaması yapılması için düğmeye basıldı. 

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlık alanında düzenlemeleri içeren İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonundan geçti. 

TBMM Sağlık Komisyonunda kabul edilen teklife göre Optisyenlik Hakkında Kanun ve optisyenlikle mevzuatta belirtilen görevleri yerine getirmeyen, meslek onuruna uymayan eylem ve davranışlarda bulunan Genel Kurul kararlarına karşı hareketlerde bulunan sağlık çalışanlarına kınama, para cezası ve meslek icrasını durdurma cezaları gibi cezalar uygulanacak.

DİSİPLİN CEZALARI NELER? 

Para cezasıyla cezalandırılan bir meslek mensubu, 3 yıl içinde aynı cezayı gerektirecek eylem ve davranışlarda bulunursa meslekteki görevi bir ay durdurulacak. Bir ay süreyle mesleği durdurulan bu sağlık personeli, 3 yıl içinde eylem ve söylemleriyle para cezası gerektirecek davranışlarda bulunursa mesleğinden 1 yıl uzaklaştırılacak. Eğer meslek icrasını durdurma kararlarına itiraz edilirse karar,Yönetim Kurulu Başkanlığınca Yüksek Disiplin Kuruluna gidecek. Para cezası ve meslek icrasını durdurma cezaları Sağlık Bakanlığının onayında olacak.

Peki aile sağlığı mensubu seçiminde kimin görüşüne başvurulacak? Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde nasıl bri değişikliğe gidildi? 


Geri Dön