02 / 05 / 2024

Şah Inn Paradise Otel 90 milyon dolara Belek'te açılacak!

Şah Inn Paradise Otel 90 milyon dolara Belek'te açılacak!

Alternatif turizm alanında Kumluca’da faaliyet gösteren Şah Inn Paradise, yaklaşık 90 milyon lira yatırım yaparak ikinci otelini açacak. Genel Müdür Yusuf Yücel, ikinci otel için Belek tarafında arazi baktıklarını söyledi...



Arsa hariç 50 milyon dolar yatırım bütçesi ayırdıklarını kaydeden Yusuf Yücel, “30-40 milyon dolar da arsa için harcayacağız. 2015’te faaliyete geçecek yeni otel kongre turizmine hitap edecek bir konseptte, 1500 yatak kapasiteli olacak” diye konuştu.


600 kişiyi işe alacak 


Mevcut tesislerinde yıllık 210 bin geceleme yapıldığını belirten Yücel, yeni tesisle 12 ay hizmet vererek geceleme sayısını 500 bine çıkaracaklarını kaydetti. 400 kişiye iş imkanı sağladıklarını belirten Yücel, yeni açılacak tesiste 600 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Türkiye’de alternatif otel sayısının az olduğunu bildiren Yücel, mevcut otellerin 5 yıldızlı olduğunu hatırlattı.


Yücel, “Farklı kalite ve fiyat aralıklarında mevcut kapasitenin iki katı kadar daha otel yapılsa dolacağını düşünüyorum. Bu konseptte 3-4 yıldızlı otellere ihtiyaç var” dedi.


‘Dünyada örneği yok’


Türkiye’de alternatif turizmin pazar payının henüz çok düşük olduğunu söyleyen Yusuf Yücel, ağırlık olarak müşterilerin yurtiçinden geldiğini kaydetti. Yücel, “Pazar büyüdükçe yurtdışı açılımları da başlar ve sektör daha da büyür. Dünya nüfusunun yüzde 23’ü Müslüman ve Müslüman ülkelere baktığımızda bizdeki gibi alkolsüz içecek, bay ve bayan havuzları hizmeti verilen başka bir ülke yok” diye konuştu.


Zeynep Ceylan/Bugün Gazetesi


Geri Dön