27 / 04 / 2024

Sahil bandı projesi yatırımcılarına tapular dağıtıldı

Sahil bandı projesi yatırımcılarına tapular dağıtıldı

"Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi"de yatırım yapacak firmalara tapuları dağıtıldı



Vali Hüseyin Aksoy, valilik toplantı salonundaki tapu dağıtma töreninde yaptığı konuşmada, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesiyle ilgili yürütülen çalışmalarda son noktaya gelindiğini söyledi.

Projenin Mersin için büyük önem taşıdığına inandıklarını vurgulayan Aksoy, "Uzun yıllardan beri süren bu çalışmayı bugün belirli bir noktaya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de, turizm anlamında önemli merkezlerden biri olacağına inandığımız çalışmanın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Artık bürokratik işlemler bugün itibariyle tamamlanmış, bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızın yapacakları çalışma aşamasına gelinmiştir" dedi.
Projeyle bölgeye 7 bin 600 yatak kapasitesi kazandırılması, 2 golf sahası, birer kongre ve sağlık merkezi ile çeşitli günü birlik tesislerin yapılmasının öngörüldüğüne dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti: "Bu tesislerle bölge önemli bir turizm merkezi haline gelecek. Yeni bir estinasyon ortaya çıkacak ve Mersin turizmde ayrı bir alternatif olarak dünya ölçeğindeki çalışmalar içerisinde yerini alacak. Bu proje önümüzdeki süreçte sadece Mersin'in değil Çukurova'nın turizmden daha fazla pay almasına katkı sağlayacak. Bu boyutuyla kentimizde böyle bir yatırımın gerçekleşiyor olmasından dolayı memnuniyet duymaktayız."

Hedeflerinin Türkiye'nin turizmde daha iyi bir noktaya gelmesi ve Mersin'in de turizmden daha fazla pay alması olduğunu vurgulayan Aksoy, "İstihdam ağırlıklı turizm sektörü özellikle bölgemizdeki işsizliğin giderilmesinde önemli katkılar sağlayacak. Firmalarımız yatırımlarını hızlı bir şekilde bitirirse, 2012'de turist ağırlamaya başlayabiliriz. Planlamalarda bir sorun olsa dahi proje en geç 2013'ün yaz aylarında hayata geçecek" diye konuştu.

YATIRIMLAR 2 YILDA TAMAMLANACAK
Peta Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Pekkan da yatırımcılar adına yaptığı açıklamada, bölgede yer alan yaklaşık 3 milyon metrekarelik 12 parselde Özaltın, Limak, IC, Aram ve Peta firmalarının yatırım yapacaklarını söyledi.
Toplam maliyetin 2010 fiyatları ile yaklaşık 750 milyon TL olduğunu ifade eden Pekkan, "Yaklaşık 5 bin kişiye direkt istihdam sağlayacak yatırımın, ülke ekonomisine katkısının yılda 200 milyon dolar olacağını tahmin ediyoruz. Bu tahsislerin verilmesinde emeği geçen tüm kamu yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yıl sonuna kadar proje çalışmalarını bitirip, 2011'de temel atmayı hedeflediklerini anlatan Pekkan, yatırım için bakanlıkça 5 yıl müddet verildiğini, ancak 2 yıl gibi bir zamanda tamamlamayı umut ettiklerini kaydetti.

Pekkan, Mersin'in Akdeniz çanağında, Antalya'dan sonra Türkiye'nin ikinci turizm destinasyonu olacağına ve en az Belek kadar önemli merkez olacağına inandıklarını vurguladı. Gazetecilerin, "Nükleer santralin gündeme gelmesi ile tereddütleriniz oldu mu?" şeklindeki sorusuna Pekkan, "Konunun gündeme gelmesi psikolojik bir tedirginlik yarattı. Ancak tekniğine uygun bir santral yapıldığı zaman çok büyük olumsuzluk olacağına inanmıyoruz. Ancak işin psikolojik boyutu olarak turizm merkezlerinin yanında nükleer santral tercihi pek yapılmaz. Daha uzakta olmasını arzu ederiz" şeklinde cevap verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağbal'ın da katıldığı törende Aksoy, yatırımcı firma temsilcilerine tapularını verdi.
AA


Geri Dön