28 / 04 / 2024

Şahinbey Rıfat Güngör Hüner Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Rıfat Güngör Hüner Sosyal Tesisi açıldı!

İlçedeki çalışmalarına son sürat devam eden Şahinbey Belediyesi, Rıfat Güngör Hüner Sosyal Tesisi’ni vatandaşın hizmetine açtı.



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi’ne inşa ettirilen Rıfat Güngör Hüner Sosyal Tesisi’ni vatandaşın hizmetine açtı.

Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstiklal Mahallesi’nde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, hayırsever Hüner ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Şahinbey Hızla Büyüyen Bir İlçe

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşa hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek “Öncelikle bu eserin meydana gelmesinde büyük gayret gösteren Hüner ailesine çok teşekkür ediyorum. Şahinbey İlçemiz hızla büyümeye devam ediyor. Geçen yılın rakamlarına göre Şahinbey İlçemizde 902 bin 424 kendi vatandaşımızın yanı sıra 300 bin Suriyeli kardeşlerimiz bulunuyor. Toplamda 1.200.000 insana hizmet veriyoruz. Göreve geldiğimizde Şahinbey İlçemizde bir tane dahi taziye evi yoktu. Şu anda taziye evi sayımız 150’yi aştı. Yılsonuna kadar bu rakam 200’ün üzerine çıkacak. Kuran Kursları daha önce camilerin bodrum katında nemli, rutubetli, karanlık ve havasız yerlerde bulunuyordu ki sayısı da toplamda 30 taneydi. Ama şu anda sadece belediyemizin sosyal tesisinde 105 tane sınıf bulunuyor. Bu sayı yılsonuna kadar 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda sosyal tesis sayımız 121’e olurken,  yılsonuna kadar bu sayı da 150’nin üzerine çıkacak. Amacımız doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın her türlü ihtiyacında yanında olmak. Bu konuda ekibimizle birlikte el birliği ile çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Kültürümüz Yaşayacak

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, İstiklal Mahalle sakinlerinin sosyal tesiste önemli aktiviteler yapacağını müjdeleyerek,  “Rabbim bizlere güç verdiği sürece onun yolunda hizmet vermeyi herkese nasip eylesin. Şu anda 105 tane sınıfımız sosyal tesislerin bünyesinde hizmet veriyor. Buraya yeni gelmeme rağmen bu kadar hizmet yoğunluğunun içerisinde çalışıyor olmaktan mutluyum. Binaları yapmak kadar, içerisinde yapılan aktivitelerde çok önemli. Adı üzerinde sosyal aktiviteler ile kültürel değerlerin yaşatılması gerekiyor. O da bu mahalle sakinlerinin üzerine düşen bir görev. Biz dini ve manevi yönden dolduracağız. Rabbim kıyamete kadar kalıcı olacak eserlerin sayısını arttırsın” diye konuştu.

Hayırlı Olsun

Hayır Sever İş Adamı Eyüp Hüner, böyle bir sosyal tesisin İstiklal Mahallesi’ne kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek “Sosyal tesisimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bu sosyal tesisin yapımında emeği geçen Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Geri Dön