26 / 06 / 2024

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

İzmir’de kira artışı nedeniyle dava devam ederken, konut sahibi ile avukatının kiracıyı rahatsız etmek amacıyla ‘sahte alıcı oyunu’ yaptığı iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...



İzmir'de kira artışlarından kaynaklanan dava sürerken, konut sahibi ile avukatının kiracıyı rahatsız etmek amacıyla 'sahte alıcı oyunu' yaptığı iddialarıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Sabah'tan Ceyhan Torlak imzalı habere göre konut sahibinin avukatı Bengisu Düzgüner Okyay (29) ve avukat babası Ceng Düzgüner ortaya atılan bu iddialara cevap verdi. Bengisu Düzgüner Okyay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ersin beyi aradım 'müsaitseniz geliyoruz' dedim 'Gelin gelin fakat evi göstermeyeceğim' dedi. Beni aşağılayan sorular sorunca da yaşanan gerginlikle birlikte ağzımdan kötü söz çıktı. Hakareti duyunca da sevinç naraları attı. 'Sizi süründüreceğim' diye konuştu" dedi. Asla kiracıyı sahte alıcıyla rahatsız etme gibi durumun söz konusu olmadığını dile getiren Bengisu Düzgüner, "Mahkeme 3 ay boyunca söz konusu konutu 12 kez gösterme hakkı tanıdı. Kötü niyetli olsam 12 kez ev göstermeye giderdim. Yalnızca bir kez gittik. Hukuk büromuzda çalışan Çiğdem hanım konut sahibinin kiracından bıkmasından dolayı daha uygun fiyata satış yapacağını söylemesi sebebiyle eve talip oldu. Sahte alıcı değildi. Maddi durumu da buna müsait. Evi alabilecek parası var" diye konuştu. 

Bengisu Düzgüner Okyay açıklamasında "Kiracı Ersin Sel, meslektaşımız olduğu için yer göstermeye polis çağırmadan gidelim dedik. Fakat icra müdürü 'polis de gelsin' dedi. Olay günü Ersin beyi aradım 'müsaitseniz geliyoruz. Sakıncası yok değil mi?' dedim. Gelin gelin fakat konutu göstermeyeceğim. Adrese gittiğimiz zaman Ersin Sel, ev sahibi Zehra Şenyüz'ü görünce 'bu kadını buradan uzaklaştırın' dedi. Adrese alıcı şeklinde gelen Çiğdem Kocatepe'ye 'Maaşınız ne kadar? Mal varlığınız nedir?' gibi çok özel olacak sorular sordu. Beni de 'sen avukat mısın? Yaşın kaç? Bilgin var mı?' gibi sözlerle aşağıladı. İcra memuruna da 'sen git müdürün gelsin' gibi ifadeler kullandı. Sonrasında da gerginlik yaşandı. Yaşanan olaya kızarak ağzımdan o kötü söz çıktı" ifadelerini kullandı.

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

SEVİNÇ NARALARI ATTI

Kiracı konumunda olan avukat Ersin Sel'in yaşanan bu hakaret olayından sonra sevinç naraları attığını dile getiren Bengisu Düzgüner Okyay, "Sizi süründüreceğim' diye konuştu. Ben de daha sonra olay büyümesin diye müvekkilim Zehra Şenyüz'ün arabasına geçerek kendimi kilitledim. Ersin bey elindeki telefonla aracın yanına gelerek 'bir daha söyle. Bir daha söyle' şeklinde bağırdı" dedi.

KİRACI RAHATSIZ ETME DÜŞÜNCEM OLSA 3 AYDA 12 KEZ EVİ GÖSTERİRDİM

Ersin Sel'in öne sürdüğü gibi kendisini sahte alıcı ile rahatsız etme gibi düşüncelerinin olmadığını dile getiren Bengisu Düzgüner Okyay, "30 Kasım 2023 tarihi ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında mahkeme kararı doğrultusunda haftada bir gün Pazar günleri olacak şekilde 3 aylık sürede 12 defa evi gösterme hakkım vardı. Yalnızca bir defa olayın yaşandığı gün evi göstermeye geldik. Kötü niyetli olsaydım her hafta evi gider 12 kere yer gösterir ve kiracıyı rahatsız ederdim" dedi.

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

ÇİĞDEM HANIM SAHTE ALICI DEĞİLDİ

Bengisu Düzgüner açıklamasında "Hukuk büromuzda çalışan Çiğdem hanım mülk sahibinin kiracından bıkması nedeniyle daha uygun fiyata satış yapacağını söylemesi sebebiyle söz konusu konuta talip oldu. Sahte alıcı değildi. Bu sebeple o gün eve bakmaya geldi. Maddi durumu buna müsait. Konutu alabilecek parası var" ifadelerini kullandı.

DİRENME DAVASI AÇABİLİRDİK, AÇMADIK

Meslektaşları Ersin Sel'in söz konusu konutu göstermeme konusunda direndiğini dile getiren avukat Ceng Düzgüner, "Eğer isteseydik direnme davası da açabilirdik. Fakat biz direnme davası da açmadık. Şu anda Ersin bey piyasanın çok altında bir tutarda kiracı şeklinde dairede oturuyor. Kira tespit davası sürüyor. Ayrıca Ersin Sel, 2022 yılında konut sahibi ve yakınlarını 'kişilerin huzur ve sükûnunu bozma' suçundan şikayette bulundu. Fakat Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı verdi" dedi.

74 YAŞINDAKİ EV SAHİBİ BUNAMADIĞINI İSPAT ETMEK İÇİN MAHKEMEYE GELMEK ZORUNDA KALDI

Kiracı Ersin Sel'in 74 yaşındaki mülk sahibi Zehra Şenyüz'de Alzheimer başlangıcı olduğunu duyduğunu dile getirerek akli melekelerinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla başvuru yaptığını kaydeden avukat Ceng Düzgüner, "Zehra Şenyüz'ün dava ehliyeti yok diye yapılan başvuru sebebiyle dava 1 sene uzadı. Yürümekte güçlük çeken ve yaşı oldukça ileri olan müvekkilim Zehra Şenyüz, bunamadığını ispat edebilmek amacıyla mahkemeye gelmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

 

Ekonomist 'Altın, gümüş satıp ev alsam mı?' sorusunu yanıtladı! Altın, gümüş, konut üçgeninde şok gelişme! 

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

Mirastan mal kaçırma nedir? 


Geri Dön