30 / 04 / 2024

Sait Türek: Yatırımcının Türkiye'ye inancı tam!

Sait Türek: Yatırımcının Türkiye'ye inancı tam!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yatırımcıların yaşanan terör olaylarına rağmen Türkiye'ye olan inancının tam olduğunu söyledi.



Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, “Vatanını sevenler olarak kol kola bu zor günleri atlatacağız. Yatırımlar sürecek. Kimse kenara çekilme lüksüne sahip değil” dedi.


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yatırımcıların yaşanan terör olaylarına rağmen Türkiye'ye olan inancının tam olduğunu söyledi. Türek, "Ülkemi seviyorum demekle ülke sevilmiyor. Ülken için ne yaptın? Ne yapıyorsun? Bu yaptıkların senin sevginin göstergesi" dedi. Türek, "Hepimiz laftan ziyade üzerimize düşen bütün görevleri yaparak vatanını sevenler olarak kol kola bu zor günleri atlatacağız. Burada kimse kenara çekilme lüksüne sahip değil. Yabancılar, yerliler, sanayiciler, işadamları, bu ülkeye inandıkları için yatırıma devam ediyor. Yatırımlarımız artarak devam edecek. Halkımız zenginleşecek. Yarınlarımız daha güzel olacak" dedi.


ÇALIŞAN SAYISI 50 BİN


Üretimin durmadan devam ettiğini dile getiren MOSB Başkanı Türek, "Önemli olan burada çarkların durmaması. Bölgemizde her geçen gün yeni bir fabrika devreye giriyor. En son Pepsi- Co, 150 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Bu fabrikada 500 kişi istihdam edilecek. Bölgemizdeki çalışan sayısı 50 bini aştı. Elektrik tüketimimiz 100 milyon kilovat saati geçti. Manisa OSB olarak ihracatımız 8 milyar doların üzerinde" diye konuştu.


'SIKINTILAR AŞILACAK'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilere yaptığı çağrıya da değinen Türek, "Görevlerimiz belli. Sanayinin büyümesi, üretimin ve istihdamın artması. Üzerimize düşenleri yapıyoruz. Başka kişiler de kendi görev tanımlarına göre üzerilerine düşen neyse onu yaptıktan sonra, aşamayacağımız hiçbir sıkıntının olduğunu düşünüyorum. Bizim moralimiz güzel, sizlerin de güzel olsun" dedi.


Yeni Asır/ CÜNEYT HASÇELİK


Geri Dön