27 / 04 / 2024

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeler plaket, hizmet ve onur belgesi ile ödüllendirildi. İşte haberin ayrıntıları...



Mühendislik Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlik kapsamında inşaat mühendisleri, genç inşaat mühendisleri öğrencileri ile akademisyenler ve çok sayıda davetlinin katılımı sayesinde Radisson BLU Hotel’de yapıldı. Buna göre, etkinlikte İnşaat mühendisi Mithat Aymer 60’ıncı sene, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi eski başkanlarından Ahmet Erdem 50’inci yıl ve Hüsnü Gürpınar 40’ıncı yıl plaketlerine layık görüldüler.

ekonomim.com'dan Hasan Çoşkun'un haberine göre; İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Başkanı Semih Uçar etkinlikte yaptığı konuşma doğrultusunda, inşaat mühendisleri olarak sadece bugünü değil, yarını, önümüzdeki geleceği ve gelecek nesilleri de düşündüklerini kaydederek şunları belirtti; “Bu neden ile, yaptığımız her şeyin, sürdürülebilir, çevreci, enerji verimli, akıllı, yenilikçi, katılımcı, kapsayıcı olmasını sağlamalıyız. Bizler, inşaat mühendisleri olarak, sadece binalar yapmıyoruz, şehirler yapıyoruz. Sadece şehirler yapmıyoruz, medeniyet yapıyoruz. Bu nedenle, yaptığımız her şeyin, vatandaşların hayatına dokunduğunu kaydeden ve hayatlarını etkilediğini, hayatlarını değiştirdi. Biz bu bilinç ile, yaptığımız her şeyin, insanların hayatını güzelleştirmesini, kolaylaştırmasını, zenginleştirmesini sağlamak istiyoruz" dedi. 

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

Uçar ayrıca, Geleceğe baktığımızda, inşaat mühendisliği mesleğinin öneminin ve sorumluluğunun arttığını biliyoruz.  Yaşadığımız dünya, hızla değişiyor ve gelişiyor. Bu değişim, gelişim ve dönüşüm, inşaat mühendisliği alanında da yeni fırsatlar, yeni ihtiyaçlar, yeni beklentiler, yeni sorumluluklar yaratmaktadır. Bu fırsatları değerlendirmek, bu ihtiyaçları karşılamak, bu beklentileri yerine getirmek, bu sorumlulukları üstlenmek için, inşaat mühendisleri olarak bizler de kendimizi sürekli geliştirmeli, yenilemeli, güncellemeli, dönüştürmeliyiz.” diye konuştu.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI NE İŞ YAPAR?

İnşaat Mühendisliği ile ilgili projelerin, şartname, yönetmelik ve standartlar açısından uygunluğunu denetlemek ve proje yapım sürecinde meslektaşlar arasında haksız rekabeti önlemek, emeğin en iyi bir biçimde değerlendirilmesi amacı ile ilgili yönetmelik hükümlerinin uygulamasını denetlemek.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINA KİMLER ÜYE OLUR?

Odamızın Öğrenci Üye Yönetmeliği 27 Nisan 2007 itibari ile yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında ise yönetmeliğin 4-e maddesi gereği Türkiye`deki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler şubelerimize/temsilciliklerimize öğrenci üye olmak için başvuruda bulunabilirler.

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Depremde yan yana binalardan biri yıkılırken diğeri nasıl yıkılmadı? İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı!


Geri Dön