30 / 04 / 2024

Sakarya Pamukova şantiye alanına döndü!

Sakarya Pamukova şantiye alanına döndü!

Sakarya Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, ilçede devam eden yatırım ve projelerle ilgili değerlendirme yaparak, “Geleceğin Pamukovasını inşa ediyoruz” dedi.



Sakarya Pamukova Belediye Başkanı Cevat Başkan Keser, “Yolları, caddeleri, sokakları, sosyal yaşam alanları ve sosyal tesisleri, içme suyu, kanalizasyon, atık su ve yağmur suyu şebekeleri, park ve bahçeleri ve eğitim kurumlarıyla ilçemizi yeniden imar ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde çalışarak ilçemizin en 50 yıllık geleceğini garanti altına alacak olan kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisi alt yapı çalışmalarını tamamlama noktasına geldik” dedi.


Rekor seviye

Başkan Keser, “Alt yapısı biten yerlerde hiç vakit kaybetmeden bir yandan modern ve estetik bir görünüme sahip kilitli taş parke çalışmalarını yaparken diğer yandan da asfaltsız yer kalmayacak sloganıyla Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde sıcak asfalt çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İnşallah rekor seviyede 110 bin ton sıcak asfalt çalışması yaparak modern cadde ve sokaklar oluşturacağız” dedi.


60 derslikli

Eğitimle ilgili çalışmalara değinen Başkan Keser, “Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürütmüş olduğumuz çalışmalar sonucunda ilçemize toplamda 60 derslik iki yeni okul kazandırıyoruz. Geçtiğimiz aylarda temel atma çalışmaları yapılan okullarımız hızla yükselmeye başladı. Yüklenici firma gayet gayretli bir çalışma ortaya koyuyor, inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılışını yaparak eğitime start vermiş olacağız” dedi.


Suni gölet

Başkan Keser, “Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız Pamukova Belediyesi GÖLPARK Sosyal Tesisleri şimdiden insanımızda heyecan oluşturmaya başladı. Bizler alt yapı ve üst yapı yatırımları kadar ilçemize değer katacak, farkındalık oluşturacak sosyal yatırımlara da çok önem veriyoruz. 10 bin metre kare arazi üstüne 4 bin 500 metrekaresini suni gölet olarak yapmış olduğumuz projemiz ile vatandaşlarımız çocuklarıyla birlikte günün stres ve yorgunluklarını atabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri, misafirlerini nezih bir ortamda ağırlayabilecekleri yeni bir sosyal tesis meydana getirdik” diye konuştu.


Hava sporu

Başkan Keser, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde gerçekleştirdiğimiz Esentepe (Bayraktepe) projemizde ise hummalı bir çalışma ortaya konuyor. Yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek proje ile Pamukova bölgenin en büyük ve en kapsamlı sosyal yaşam alanına sahip olacak. Yakın bir zamanda hayata geçecek projemiz kapsamında; geniş yürüyüş ve koşu yolları, keyifli gezintiler ve açık hava sporu için ideal ortamlar oluşturulacak. Fitness aletleriyle donatılmış spor alanında çocuk oyun alanları da yer alacak. Anfi tiyatrosuyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak” dedi.  


Manzara keyfi

Keser, “Kafeterya, kamelya, seyir terasları ve diğer sosyal donatılarla bir cazibe merkezi inşa edilecek. Esentepe (Bayraktepe)’ye gelen vatandaşlar otopark sıkıntısı yaşamayacak. Güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenecek olan mesire alanında ailelerin güvenliği ön planda tutulacak. İlçeyi kuşbakışı gören alanda yapılacak seyir terasları ise Pamukova manzaralı piknik keyfini yaşatacak” dedi.


Şantiye gibi

Başkan Keser, “Bizim daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak için hayallerimiz var. Biz her dakika ilçemize, köylerimize (mahallelerimize) ne kazandırırız diye düşünüyoruz. Tüm çalışmalarımız böylesi bir bakış açısıyla oluşturuyor, ilçemize ve insanımıza değer katacak hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Pamukova şuan itibari ile bir şantiye gibi çalışıyor” dedi.


Durmak yok

Başkan Keser, “Bir yandan alt yapı çalışmaları, bir yandan üst yapı (sıcak afsal-kilitli taş parke) çalışmaları, bir yandan park-bahçe, sosyal tesisler, bir yandan eğitim hizmetleri inşası ile ilçemizin her bir yanında farklı farklı çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıl sonu vereceğimiz bir başka müjdeli haberle bütün dikkatleri ilçemize çekeceğiz. Durmak yok aynı azim ve aynı şevkle hizmete devam..” şeklinde konuştu.


Teşekkür etti

Başkan Keser açıklamasının sonunda, “Tüm bu çalışmalarımız kapsamında bizlere desteğini esirgemeyen Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Çoş’a, Büyük Şehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, AK Parti Sakarya İl Başkanımız Fevzi Kılıç’a ve milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” dedi.




Sakarya Yenigün


Geri Dön