28 / 04 / 2024

Sakarya Söğütlü'de 8.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Sakarya Söğütlü'de 8.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Sakarya 3. İcra Dairesi, Sakarya ili, Söğütlü ilçesi, Soğucak Mahallesi, 131 ada 5 parselde yer alan fabrikayı 8 milyon 732 bin 757 TL'ye satıyor...



T.C. Sakarya 3. İcra Dairesi tarafından, Sakarya ili, Söğütlü ilçesi, Soğucak Mahallesi, 131 ada 5 parselde yer alan fabrika 8 milyon 732 bin 757 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 28 Temmuz tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. SAKARYA 3. İCRA DAİRESİ 2020/262 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
 
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Sakarya İl, Söğütlü İlçe, 131 Ada, 5 Parsel, SOĞUCAK Mahalle/Köy, Betonarme Fabrika binası ve arsası Nolu Bağımsız Bölüm satılacaktır. Topoğrafik olarak %15-20 eğimli bir arazi yapısına sahip olan parsel tüm belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Parsel üzerinde 500 m2 alanlı iki katlı idare binası bulunmaktadır. Fabrika binası önünde bulunan yapının çatısı teras dış cephesi renkli betopan malzeme kaplıdır. Yapının alt katında muhtelif ofis odaları, mutfak -yemekhane ,WC mescit vs. yer almaktadır. İçerden merpen ile geçilen üst katta bir çok ofis odaları ve WC bulunmaktadır. Binanın tüm zeminler seramik kaplı duvarlar sıvalı ve boyalı tavanlar asma tavanlı iç kapılar ahşap kaplama dış pencereler alüminyum doğramadan yapılmıştır. III-B grubu olan yapının yaşı ve mevcut hali ile yıpranma oranı %10'dur.
Parsel üzerinde 1920 m2 alanlı tek katlı çelik konstrüksiyon fabrika atölye yapısı bulunmaktadır. Yapının çatısı çelik profil makas üzeri sandviç panel kaplıdır. Yapının tüm dış cephesi sandviç panel kaplıdır. Zemini özel şap beton ile kaplıdır. Yan ve arka cephede seksiyonel kapıları vardır. Yapının kot olarak daha aşağıda olan kuzey yarısı içinde ayrıca çelik kostrüksiyon dan kısmi asma katı mevcuttur. Parsel üzerinde ayrıca prefabrik tarzda inşa edilen 230 m2 alanlı tek katlı depo -ardiye yapıları bulunmaktadır. Yapının çatısı trapez saç kaplıdır. Yapıların duvarları sandviç panel kaplı zeminleri özel beton ile kaplı vaziyettedir.
Taşınmaz ,takyidatında beyanlar kısmında yazılı "katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3.kişilere devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır." şartlarla satılacaktır.
Ayrıca III.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün yazıları gereğince 3567 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ,02.02.2019 tarih ve 30674 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin 54.maddesinde kurulamayacak tesisler belirtilmiş olup bu kapsam dışında tesis kurulamayacaktır. İstisnaları ve şartları dosya içerisindeki OSB yazısında mevcuttur.
İhaleye katılacak olan iştirakçilerde Sakarya III.OSB Kuruluş protokolünde aranan şartlarla birlikte Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği'nde aranan şartların bulunması gerekmektedir.
İhaleye katılacak olan iştirakçilerin dosyaya sunacakları üretim akım şemalarının Sakarya III.OSB Tüzel kişiliği Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti tarafından uygun görülmesi ve uygunluk belgesi alınması gerekmektedir. Uygunluk belgesinin ihaleye katılacakların hazır etmesi gerekmektedir.
02.02.2019 tarih ve 30674 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nin BAŞKALARINA DEVİR başlıklı 61.ci maddesi hükmü gereği satış yapılacaktır.
Ayrıca satışa konu parsele ilişkin olarak arıtma tesisi yapım maliyeti katılım payı açıklama: OSB Uygulama Yönetmeliği Madde 66-6 Ortak atıksu arıtma tesisinin yatırımına katılımcılar ;maliyetin %25'ini parsel büyüklüğüne ,%75'ini ise atıksu arıtma tesisinin teknik özelliği dikkate alınarak yönetim kurulunca belirlenecek debi ve kirlilik yükünün oranlarına göre katılır. Bu yatırım bedeline katılım miktarının tahsilinde ;katılımcının tesisini faaliyete geçirip geçirmediği dikkate alınmaz.2021-2029 yılları arasında ödenecek arıtma tesisi yapım maliyeti geri ödeme katılım payı tutarı yaklaşık olarak 42.000,00TL'dir.
Adresi : Soğucak Mahallesi Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü / SAKARYA
Yüzölçümü : 12.456,45 m2
İmar Durumu : Yok , İnşaat tarzı Organize Sanayi Bölgesindedir.
Kıymeti : 8.732.757,50 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 28/07/2021 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 31/08/2021 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) ADAPAZARI / SAKARYA

Sakarya Söğütlü de 8.7 milyon TL ye icradan satılık fabrika!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/262 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları 7-İ.İ.K.'nun 127 .maddesi gereğince tebligat yapılamayan ilgilere gazetede ve elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


Geri Dön