27 / 04 / 2024

Salih Çeçen: İstanbul'dan 20 Dubai çıkar

Salih Çeçen: İstanbul'dan 20 Dubai çıkar

İçtaş İnşaat'ın genç yöneticisi Salih Çeçen, İstanbul'dan 20 tane Dubai çıkacabileceğini söyledi. Nasıl mı? işte cevabı...



Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde IC Holding'in iştiraki İçtaş İnşaat'ın başında 31 yaşında Salih Çeçen bulunuyor. İçtaş, bugüne kadar havaalanı, enerji, altyapı ve üst yapıda büyük projelere imza attı. İçtaş'ın genç yöneticisi Salih Çeçen, yatırım imkanlarının artırılması gerektiğine söyledi. Çeçen, "Şehirlerimiz şu an savaştan çıkmış gibi. İstanbul'dan 20 tane Dubai çıkar. Çölün ortasına bir şehir kurulabiliyorsa, İstanbul'un dünyanın en gözde şehirlerinden biri olmaması için hiçbir sebep yok. Bu da lafla olmuyor. Çeşitli düzenlemeler yapmak lazım" diye konuştu.

YABANCI SERMAYESİZ ASLA OLMAZ

Çeçen, inşaat sektörünün önünü tıkayan önemli faktörlerden birinin yabancı yatırımcının önünün kesilmesi olduğunu söyleyerek, komünist denilen Çin'in yılda yaklaşık 80 milyar dolar yabancı yatırım aldığını bildirdi. Çeçen, "Ben Londra'da okurken her gün gazetelere baktığımızda İspanya'da yabancıya satılık ya da kiralık projeleri görürdük. İngilizler, İrlandalılar ya da İskoçlar kendi ülkelerindeki şartlarından dolayı İspanya'daki konut satın almaya rağbet gösteriyor. İspanya her yıl bu konuda milyarlarca dolar para kazanıyor" dedi. Ancak Türkiye'de bu konuda anlaşılmaz bir şekilde yabancıların önünün kesildiğini iddia eden Çeçen, bu durumun yabancıya toprak satışı olarak algılanmasını eleştirdi. Çeçen, "Filistin örneği veriliyor. Tabi devletlerin ana görevleri var. Bizim ülkemiz çok büyük bir ülke ve bizim kanunlarımız var. Bu kurumlara ve devlete olan bir saygısızlık. Çeşitli uygun mevzuatların düzenlenerek bu konunun önünün açılması inşaat sektörü açısından çok önemli. Dünyada ister inşaat sektörü ister başka bir sektör olsun kalkınmasını yabancı sermaye olmadan tamamlayabilmiş bir ülke örneği yoktur tarihte" diye konuştu.

Çeçen, Türkiye'nin hızla büyüyen bir ülke olduğunu, kamu, özel ve turizm yatırımlarının inşaat sektörünü büyüttüğünü ifade ederken, krizle ilgili olarak da şunları söyledi:

YATIRIMLARI DURDURMADIK

"Kriz bazı yönden avantajlar da getiriyor. Bu kendine çeki düzen vermenizi sağlıyor. Elbette ki kimse `kriz faydalıdır' diyemez, ama bir yandan da toparlanma süreci yaşanıyor. Krize rağmen yatırımları durdurmadık. Tasarruf önlemlerini aldık. Önceki kriz 2.5 yıl sonra ancak üretim noktalarını yakaladı. Belki bu kriz biraz daha uzun sürebilir. Ama, eninde sonunda inşaat belli bir raya oturacaktır."

ÜNİVERSİTE AĞRI'YA KATKIDA BULUNACAK

En büyük projelerinden birinin de Ağrı'da kurulan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu anlatan Salih Çeçen, üniversitenin projelendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Çeçen, "Rektörlük binası bitmek üzere. Fakülte binasının inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Kişisel olarak da çok zevkle takip ettim. Kış şartlarından dolayı şu an inşaat durdu ama 15 Nisan'da inşaat tekrar başlıyor. Yeni öğretim sezonunda yeni fakülte binası hazır olacak. Üniversite 2 bin dönümlük bölgede, İstanbul'daki ya da diğer büyük illerdeki prestijli üniversitelerden hiçbir farkı olmayacak şekilde yapılıyor. Özellikle spor alanları ve fiziki şartları iyi tutup, şehrin sosyoekonomik yapısına da katkıda bulunacak" diye konuştu.

Bugün


Geri Dön