29 / 04 / 2024

Salihli'de evsel atıksu arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

Salihli'de evsel atıksu arıtma tesisi inşaatı sürüyor!

İnşaatının yüzde 87'si tamamlanan arıtma tesisi yapımı hızla ilerliyor. Kanalizasyon hattı yapımında ilçeye 6 bin 527 metre kanalizasyon şebeke hattı, 3 bin 922 metre kanalizasyon toplayıcı hat imalatı yapıldı.





Maliyeti 15 milyon TL'yi bulan dev yatırım tamalandığında 140.000 nüfusa hizmet verecek kapasitede olacak.



İnşaatının yüzde 87'si tamamlanan arıtma tesisi yapımı hızla ilerliyor. Kanalizasyon hattı yapımında ilçeye 6 bin 527 metre kanalizasyon şebeke hattı, 3 bin 922 metre kanalizasyon toplayıcı hat imalatı yapıldı. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli'de altyapı hizmetlerinin hızla ilerlediğini ve yaklaşık 15 milyon lirayı bulan Arıtma Tesisi inşaatının aralıksız devam ettiğini söyledi. 


Temeli 30 Ekim 2012'de atılan Salihli Evsel Atıksu Arıtma Tesisi'nin 140 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde ileri biyolojik sistemde tasarlandığım ifade eden Mustafa Uğur Okay, "Tesis inşaatı için öncelikle jet grout sistemi ile tüm inşaat alanının zemin iyileştirme çalışması yapılmıştır. Tesisin inşaat kısmı yüzde 87 oranında tamamlandı" dedi. Arıtma inşaatı kapsammda deşarj yeri imar alanı içinde kalan Kurudere menfez hattının devamının yapıldığım, aynı yerde bulunan karayolu yağmur suyu menfezi ile kurudere menfezinin birleştirildiğini anlatan Okay, 3 gözlü baks olarak yaklaşık 500 metre batıdaki kurutma kanalına kadar üst dolguları dahil tamamlandığını ifade etti. Bu sistem ile Kurudere kanalizasyonunun kollektöre bağlandığım anlatan Okay, yağmur suyu yükünün ise tahliye kanalına bırakıldığrnı anlattı. 


203 araçlık filo Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay; "Belediyemizin çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere alman araçlarımızın hepsi halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek adınadır. Çalışmalarda aksaklık yaşanmasını engellemek ve daha kaliteli hizmet sağlamak amacıyla birimlerde eksiklerimizi tespit ederek araç filomuzu göreve geldiğimiz bu son 10 yıl içerisinde yeniledik. Göreve geldiğimiz 2004 yılında 74 olan araç filomuz bugün 204'e ulaştı. Araçlarımızın Salihli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 


ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR 


İnşaat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli'de altyapı hizmetlerinin hızla ilerlediğini ve yaklaşık 15 milyon lirayı bulan Arıtma Tesisi inşaatının aralıksız devam ettiğini söyledi. 


Yeni Asır Ek


Geri Dön