06 / 09 / 2024

Sampi, KKTC'de şube açıyor!

Sampi, KKTC'de şube açıyor!

Sampi, 2008'in Mart'ından bu yana markalaşma yolunda büyük adımlar ile ilerliyor



Samsun'un ünlü pidesi marka oldu. Yavru vatan KKTC'de ilk 'Sampi' bu ay açılıyor. Şirketin şimdiki hedefi, İtalya'da pizzaya rakip olmak

Türkiye genelinde görüşmeleri devam edenler ile birlikte toplamda 40 şube sayısına ulaşan Sampi, 2008'in Mart'ından bu yana markalaşma yolunda büyük adımlar ile ilerliyor. Yıl sonuna kadar 50 şubeye ulaşmayı planladıklarını belirten Sampi Genel Müdürü Mustafa Özata, 2010 yılındaki hedeflerinin ise yüzde 100 büyüyerek 100 şube sayısına ulaşmak olduğunu açıkladı.

Arap ülkelerinden teklif var
Ayda 2 şube açacaklarını söyleyen Mustafa Özata, Ekim ayında yavru vatan KKTC'de Sampi şubesinin hizmete gireceğini belirtti. Yıl sonuna kadar KKTC'de Girne ve 2 şehrinde daha olmak üzere toplam 3 tane Sampi şubesi açacaklarını anlatan Özata, özellikle Arap ülkelerinden çok teklif aldıklarını vurguladı. Özata, günde yaklaşık 5 bin pide satışı yaptıklarını vurgulayarak, yeni şubelerle bu sayının artmasını beklediklerini açıkladı. Yıl sonuna kadar açılacak Sampi şubelerinden franchise istemediklerinin altını çizen Özata, şöyle konuştu: "Sampi ailesine katılmak isteyen son 10 yatırımcıdan 25 bin dolar olan bedeli talep etmiyoruz. İsteğimiz, markaya girişimcimizle birlikte yatırım yapıp birlikte büyümek."

'Pizzanın en büyük rakibi'
Sampi'nin en büyük hedefinin, pizzanın doğduğu yer olarak bilinen İtalya'da rekabete girmek olduğunu belirten Mustafa Özata, "Sadece ülkemizde tanınan bir marka olmakla kalmayıp, özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Arap ülkelerinin önemli kentlerinde de bilinen bir marka haline gelmeyi planlıyoruz. En büyük hedefimiz ise İtalya'ya Samsun pidesini sevdirmek" dedi.

8 dakikada servis
45 çeşit pidenin bulunduğu Sampi'de hazırda bulunan pidelerin servisi 8-9 dakika sürüyor. Fiyat aralığı 7 TL ila 14.5 TL arasında değişen pidelerin en büyük özelliği, malzemesinin bol olması.
Takvim


Geri Dön