24 / 05 / 2024

Şampiyon A.Ş. inşaat sektörüne yöneldi!

Şampiyon A.Ş. inşaat sektörüne yöneldi!

Çini bakır süs eşyası ve züccaciye toptan ve perakende satışları ile 1980 yılında faaliyetlerine başlayan Şampiyon Ev Gereçleri, yıllar içinde yeni alanlara yatırım yaparak büyümesini sürdürüyor...



Çini bakır süs eşyası ve züccaciye toptan ve perakende satışları ile 1980 yılında faaliyetlerine başlayan Şampiyon Ev Gereçleri, yıllar içinde yeni alanlara yatırım yaparak büyümesini sürdürüyor. 1995 yılında Arçelik'in bayiliğini, 1999 yılında da mobilya sektörüne adım atarak 2001'de İstikbal Mobilya'nın, 2006 yılında da YKM'nin bayiliğini alan Şampiyon, faaliyet alanlarına 2010'da hayvancılık ve tarım, 2013'te de inşaat sektörlerini ekledi. 


Hayvancılık faaliyetleri için 3 bin baş kapasiteli, içinde yem fabrikası da bulunan 50 bin metrekare alan üzerine tesis yatırımı yaptıklarını ifade eden Şampiyon Ev Gereçleri Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Kıymaz, "Ayrıca, 2013 yılında bahçemize 11 bin adet elma, kiraz ve kayısı fidanı diktik. 2014 yılında 13 bin adet üzüm fidesi ekleyerek meyvecilik alanında ilk fasih bitirmiş olacağız. İlave olarak 5 bin metrekare alanda soğuk hava tesisimizi de 2014 yılı sonunda faaliyete geçireceğiz" diye konuştu. İnşaat faaliyetleri kapsamında ise kısa zamanda 20 daire ve 1 dükkan inşaatını tamamladıklarını kaydeden Kıymaz, 232 dairelik yeni bir projeye başladıklarını söyledi. 


Yatırımda Malatya öncelikli Yatırım planlamalarında önceliği Malatya'ya verdiklerini, bu kapsamda kentte yatırımlara devam edeceklerini aktaran Kıymaz, şunları söyledi: "Özellikle açılım noktasında doğuda yapılacak yatırımların da içinde olmayı düşünüyoruz. Sonuç itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin her toprağı bizim anlayışımızda birdir. Bu noktada yatırımlarımızı ilimize yönlendirdik. Çünkü batıda birçok iş adamı yatırım yapıyor, biz Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yatırım yapmayı hedefledik. 


Çözüm süreciyle birlikte yatırımların da hızla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılacağını umut ediyoruz. Bu noktada biz de bu sürece katkı sağlamak adına bundan sonraki yatırımlarımızı bu bölgelerimizde yapmayı planlıyoruz." Hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Kerem Kıymaz, devletin yerel üreticiye desteğinin yetersiz olduğu görüşünü dile getirdi. Dünyanın en pahalı elektrik ve yakıt kullanıcısı olmanın sıkıntılarını yaşadıklarını söyleyen Kıymaz, çiftçilere bu konuda ayrıcalıklı davranılmasının sektörün ithalata bağlı olmadan büyümesine katkı sağlayacağım vurguladı. Aksi takdirde rekabetin mümkün olmayacağına işaret eden Kıymaz, "Sanayisi ile yükselen bir değer olan Malatya'nın teşviklerden her zaman yararlanmasını istiyoruz. Bu noktada geçtiğimiz yıllarda gördük ki, iş adamlarımız aldıkları teşvikleri en iyi şekilde değerlendirdi. Tabii bu da gerek istihdama, gerek Malatya ekonomisine olumlu katkı sunmaya başladı" değerlendirmesini yaptı. 


Malatya ekonomisini en fazla ayakta tutan ürünler olan kayısı, kiraz, elma ve Arapkir Üzümü'nün tanıtımında da eksiklikler olduğunu savunan Kıymaz, kente kazandırılması planlanan kayısı entegre ve meyve suyu tesisinin il ekonomisi adına olumlu bir gelişme olacağını kaydetti ve ekledi: "Malatya, her geçen gün kabuğunu kırarak, Türkiye'de adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle yapılan fuarlarla birlikte ilimiz marka değeri olmaya başladı. Bu anlamda düzenlenen fuar ve kültürel etkinlikleri her anlamda destekliyoruz. İlimize kazandırılan beş yıldızlı otellerin, kültür merkezinin ve AVM'nin Malatya'ya büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyiz." 


Dünya Gazetesi Malatya eki


Geri Dön