05 / 05 / 2024

Samsun'da 2 yıllık arazi inadının sonuna gelindi!

Samsun'da 2 yıllık arazi inadının sonuna gelindi!

Samsun'da vatandaşın 'tapulu arazim' diye hafriyat dökerek kapattığı 4 şeritli yol, 2 yılı aşkın sürenin ardından trafiğe açıldı.



Samsun’da 65 yaşındaki İbrahim Akbulut, İlkadım İlçesi'ne bağlı Liman Mahallesi Gençlik Caddesi'ndeki yolu, 'kendisine ait olduğunu iddia ederek' 6 Mayıs 2014 tarihinde kapattı. İbrahim Akbulut, yola, "Bu cadde tapulu arazim olduğundan kapatılmıştır" tabelası astı. Zaman zaman yolu çift şeritli olarak kapatsa da genelde tek şeridini açık tutan Akbulut, "Burası benim tapulu arazim. Belediye bu yolu gerçek bedelini ödemeden kullanmak istiyor" diye konuşmuştu.


BÜYÜKŞEHİR: ARTIK YOL KAMUNUN

Trafik akışının fazla olduğu bu yolda dün, diğer şeritin de trafiğe açıldığı görüldü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, söz konusu yolun 2 yıl aradan sonra artık tamamen 4 şeritli ve gidiş dönüş olarak trafiğe açıldığını duyurdu. Albayrak, şunları söyledi:


"Gençlik caddesi üzerinde İbrahim Akbulut tarafından kapatılan yolda imar uygulaması yapıldı. İmar uygulamasıyla yol düzenleme ortaklık payı kapsamı oranında alınarak ulaşıma açıldı.Bu yol artık kamu alanına çevrildi. İbrahim Akbulut'a ise imar parseli verildi. Gençlik caddesi üzerindeki kapatılan yolda düzenleme ortaklık payı oranı alındıktan sonra kalan kısmı kamuya kaldı, diğer kısımlar vatandaşa parsel olarak verildi. Artık vatandaşlarımız rahat olsunlar, bu yol ile ilgili tapu tescili yapıldı"


55 Yenigün


Geri Dön