30 / 04 / 2024

Samsun'da bir kişi "Tapusu benim" dedi caddeye kazık çaktı!

Samsun'da bir kişi

Samsun'un İlkadım ilçesinde Gençlik Caddesi'nin bir bölümünün tapusunun kendisine ait olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesinin arazisine yol yaptığını söyleyen kişi, caddenin bir bölümünü kazık çakarak trafige kapattı.



İlkadım ilçesindeki Gençlik Caddesi'nin bir bölümünün tapusunun kendisine ait olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesinin arazisine yol yaptığını söyleyen kişi caddenin bir bölümünü kazık çakarak trafiğe kapattı.


Gençlik Caddesi'nde seyir halindeki sürücüler, bir vatandaşın yolun ortasına kazık çaktığını görünce şaşkınlık yaşadı. Durumun trafik polislerine bildirilmesi üzerine olay yerine gelen trafik ekipleri 64 yaşındaki İbrahim Akbulut ile görüştü.


Kazık çaktığı bölümün kendi tapulu arazisi olduğunu, Samsun Büyükşehir Belediyesinin yaptığı itirazları gözardı ettiğini ifade eden Akbulut, arazisinden araçların geçişine izin verilmemesini istedi.


Durumun Büyükşehir Belediyesine haber verilmesi üzerine Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı harita mühendisleri olay yerine gelerek gerekli ölçümleri yaptı, şahsa ait olan yerleri belirledi. Akbulut'un talebi üzerine trafik polisleri ve Büyükşehir Belediyesi görevlileri söz konusu alanı şeritle çevreleyip etrafına levhalar koyarak trafiğe kapattı.


Caddede kapatılan bölümün kendisinin olduğunu ve tapularının bulunduğunu belirten 64 yaşındaki İbrahim Akbulut, "Gençlik Caddesi üzerinde bin 550 metrekare arazim var. Burası benim tapulu arazim. Samsun Büyükşehir  Belediyesi, 2008 yılından beri kendi arazisiymiş gibi üzerine bulvar yaptı. Defalarca verdiğim dilekçe ve mahkeme kararına rağmen hiçbir netice alamadık. Hakkım olan tapudaki araziye sabah gelerek kazık çaktım" dedi.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şahsa ait alanın çevrelendiğini, Akbulut'un ve yolu kullanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.


AA


Geri Dön