09 / 05 / 2024

Samsun'daki kadınlar inşaatlara el attı!

 Samsun'daki kadınlar inşaatlara el attı!

Samsun'da Yeşim Kıyıcı 20 inşaatçı kadını örgütledi. Daha önceden de kadınlarla projelere imza atan Yeşim Kıyıcı, son projesi olarak kadın inşaat ustalarını bir araya getirerek onlar için bir kurs açtı





Samsun'da Yeşim Kıyıcı 20 inşaatçı kadını örgütledi. Daha önceden de kadınlarla projelere imza atan Yeşim Kıyıcı, son projesi olarak kadın inşaat ustalarını bir araya getirerek onlar için bir kurs açtı. 


Kentte inşaatçılık da yapan 19 kadının da varlığını bilen Kıyıcı’nın bu kursu düzenlemesindeki ana hedef, 20 kadınla birlikte bir inşaat şirketi kurarak kaba inşaat seviyesine gelmiş inşaatların ince işlerini tamamlamak. 


Kurs, kadınların becerilerini daha da geliştirmek için değil, inşaat sektöründe çalışan herkesin artık belgeli çalışması zorunluluğundan kaynaklanıyor.

Ekim ayında başlatılan kursun 1 Aralık’ta tamamlanacağını belirten Kıyıcı, kentin müteahhitlerine hizmet vermeyi düşünüyor. Şirketi yöneten ismin ise Emine Keskin olması planlanmış. Bu arada proje Samsun Valiliği ve İŞKUR tarafından da destekleniyor.


Geri Dön