28 / 04 / 2024

Samsung eğitime 15 milyon liralık yatırım yapacak!

Samsung eğitime 15 milyon liralık yatırım yapacak!

Samsung Akademi, 3 yılda okul sayısını 3, yatırım tutarını da 6.9 milyon liraya çıkardı. Şirketin Türkiye Başkanı Joung, "Beş yılda 15.6 milyon liralık yatırım planımız var" diyor...



Samsung Akademi, 3 yılda okul sayısını 3, yatırım tutarını da 6.9 milyon liraya çıkardı. Şirketin Türkiye Başkanı Joung, "Beş yılda 15.6 milyon liralık yatırım planımız var" diyor.


Şirketlerin ara kademe eleman açığını kapatacak gençlerin yetiştiği teknik ve meslek liseleri, itibar açısından kaybettiği 30 yılın acısını çıkarıyor. Özel şirketlerin yatırımlarını artırmaları ve büyük grupların başlattığı projelerle hem gençler hem de ailelerin gözünde bu liseler yeniden değer kazandı. 2012'de Koreli teknoloji devi Samsung'un hayata geçirdiği akademi projesi ise meslek liselerine verilen değeri taçlandırdı. Gittikleri ülkelerde ortak değer yaratma stratejisinin bir sonucu olarak Samsung Akademi'yi hayata geçirdiklerini belirten Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, projeyi aynı zamanda bir istihdam hamlesi olarak da gördüklerini belirtiyor. İlk olarak İstanbul Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulamalı teknik eğitim laboratuvarı olarak açılan akademi, daha sonra  İzmir  ve Ankara'ya da taşındı. Üç okuldan bu yıl 700 gencin mezun olduğunu belirten Joung, "Akademi'ye başarılı öğrenciler katılıyor. Seçimi okul yönetimi yapıyor. Mezunlarımızla irtibatı kesmeyip, onları kadromuzda görmek istiyoruz" diyor. 


İKİ YILDA 6.9 MİLYON TL 

Samsung Akademi'nin aileler tarafından da büyük ilgi gördüğünü anlatan Joung'a göre şirketin gösterdiği özen ve öğrencilerdeki olumlu gelişim okula başvuruları büyük oranda artırdı. Bu yıl bin 36 gencin başvurduğunu ancak yüzde 55'inin okula kabul edildiğini anlatan Samsung Türkiye Başkanı, başarı oranının ise yüzde 84 olduğunu söylüyor. Joung, "Mezunlarımız dünyanın neresine giderlerse gitsinler iş bulma şansları yüksek" diyor. Samsung, iki yılda üç okul için 6.9 milyon liralık yatırım yapmış. Yoonie Joung önümüzdeki üç yıllık süreçte bir okul daha açmayı hedefledikleri haberini vererek şunları söylüyor: "Her okul için yaklaşık 2.1 liralık yatırım yapıyoruz. Bir okul daha açacağımızı düşünürsek planlarımızda 5 yılda 15.6 milyon liralık daha yatırım yapmak var." 


FATİH PROJESİ İÇİN BEKLİYOR

Samsung 'un globalde yürüttüğü eğitim projelerinden biri de akıllı sınıf. Türkiye'de devletin yürüttüğü Fatih Projesi nedeniyle akıllı sınıf yatırımı yapmadıklarını söyleyen Yoonie Joung, proje ihalesine katılarak bu alanda da mutlaka yer almak istediklerini vurguluyor. Joung, "Bu proje oturduktan sonra da tabletle eğitimde açık olacağını düşünüyoruz. Bu noktada Anadolu'da akıllı okullar yapma düşüncemiz var" şeklinde konuşuyor.


SOMALI ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ TAŞIYACAK

Van depreminin ardından bölgeye TIR göndererek iletişime destek verdiklerini vurgulayan Joung, Soma için de harekete geçtiklerini söylüyor. Kazada babasını kaybeden çocuklar için teknolojiyle eğitimi buluşturan kalıcı bir yatırım üzerinde çalıştıklarını anlatan Joung, "Detay vermek için erken ama bu çocuklara teknoloji götürmek üzere bir ilkokulla işbirliği yapmak için görüşüyoruz" diyor.


YASEMİN SALİH /Sabah 


Geri Dön