26 / 06 / 2024

Samsung'tan devrim gibi hamle! Rakipleri çok kıskanacak

Samsung'tan devrim gibi hamle! Rakipleri çok kıskanacak

 Bu yıl Tüketici Elektroniği Fuarı veya kısaca CES 2023 etkinliklerinde sırasında ortaya çıkan en ilgi çekici yeniliklerden biri, ekran teknolojisinin önde gelen taraflarından  biri olan Samsung Display tarafından sergilenen, katlanabilir telefonlar için geliştirilmiş bir ekrandı



Tam da Samsung'un katlanır telefonlarının zirveye ulaştığını düşündüğünüz bir anda, ortaya koyduğu yenilikler, 
gelecekteki lansmanları için beklentileri artırıyor. Şirketin amiral gemisi katlama cihazı Galaxy Z Fold 4 , Ağustos 2022'de piyasaya sürüldü.  Katlanır ekran teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonunu sergiliyor. 
CES 2023'te Samsung Display, 360 derece dönebilen yeni bir prototip ekranını sergiledi.


Flex In & Out' ekranı, kullanıcının ekranı hem içe hem de dışa doğru katlamasına izin verecek, bu da menteşenin tamamen farklı bir tasarıma sahip olacağı anlamına geliyor. Raporlara göre, böyle bir ekranın yarattığı kat, mevcut katlanır ekran teknolojisine kıyasla daha ince olacak. "Su damlası menteşe" olarak da anılan menteşe tasarımı, ekranın içe doğru katlandığında daha gevşek bir şekil oluşturmasını sağlayacak. Samsung'un bir etkinlikte "Esnek Giriş ve Çıkış" ekranını ilk kez tanıtmadığını belirtmekte fayda var. Şirket daha önce benzer bir ekranı 2021 yılında Kore'de sergilemişti. Yeni ekranın hem içe hem de dışa doğru katlanabildiği yerde, eski ekran yalnızca segmentlerle "S" şeklinde katlanabiliyor. 

Samsung tan devrim gibi hamle! Rakipleri çok kıskanacak

Yeni 360 derecelik katlanır ekran , Galaxy Z Flip 5 ile birlikte bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy Fold cihazlarının bir sonraki versiyonu olan Galaxy Z Fold 5'te yerini alabilir . Yeni menteşenin dahil edilmesi, katlamanın Galaxy Z Fold 4'e kıyasla ince olacağı anlamına da gelir. Şirketin Z serisi akıllı telefonları pratik olarak katlamada lider olduğundan, Samsung'un gelecekte hakimiyetini koruyup koruyamayacağını yalnızca zaman gösterecek. 


Geri Dön