12 / 10 / 2024

Sanat Yapı'dan Macera adaları!

Sanat Yapı'dan Macera adaları!

Türkiye ve yurtdışında anahtar teslimi akaryakıt istasyonları kuran, iş merkezi ve sanayi tesisi gibi taahüt işlerini yapan Sanat Yapı, Ankara'da kurduğu macera adası temalı çocuk eğlence parkı konseptini Türkiye genelindeki alışveriş merkezlerinde yaygın




Türkiye ve yurtdışında anahtar teslimi akaryakıt istasyonları kuran, iş merkezi ve sanayi tesisi gibi taahüt işlerini yapan Sanat Yapı, Ankara'da kurduğu macera adası temalı çocuk eğlence parkı konseptini Türkiye genelindeki alışveriş merkezlerinde yaygınlaştıracak. Sanat Yapı AŞ Genel Müdürü Saltuk Orkun Eribol, bünyelerinde 3 firma olduğunu belirterek, "Majör firma olarak Sanat Yapı ve Bordo Mühendislik var. Son yaptığımız atılımla Konsept İstanbul şirketini kurduk. Ortaklardan Cem Pandöken Sanat Yapı'mn proje koordinatörlüğünü yürütüyor. Diğer ortağımız Hüsmen Eser Bordo Mühendislik'in genel müdürü. 3 ortak olarak istikrarlı büyümemizi 3 sektörde sürdürüyoruz. Sanat Yapı 2001 yılında kurulduğundan bu yana tamamen özel sektöre çalışıyor. Başta akaryakıt sektörü olmak üzere, kurumsal firmalara, zincir mağazalara hizmet veriyoruz. İş merkezi, sanayi tesisi taahüt işleri gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Yurtdışında Bulgaristan ve Gürcistan'da faaliyetleri olduğunu kaydeden Eribol, Taksim ve İkitelli hatundaki metro istasyonlarının ince işlerinin taahütüne de devam ettiklerini anlattı. Sanat Yapı'mn ürettiği işlerle akaryakıt sektöründe tercih edilen bir marka haline geldiğini kaydeden Eribol, "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda sanayi tesisi gibi büyük ölçekli taahüt işlerinde daha çok adı geçen bir firma olmak. Özellikle Anadolu yakasında arsa çalışmalarımız devam ediyor. 5 yıl içinde iş merkezi üreten bir firma olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Lazer Arena,20 noktada hizmet verme hedefinde
Konsept İstanbul'u 2008 yılında kurduklarını aktaran Eribol, çalışmalarını şöyle anlattı: "Konsept İstanbul, Türkiye'ye hiç getirilmemiş oyun parklarının distribütörlüğünü aldı. Eğlence ve yiyecek-içecek sektöründe faaliyet göstermeyi hedefliyor. Şu anda İstanbul'da 2 eğlence parkı ve bir kaferestoranı var. Esas büyüme hedefimiz eğlence sektöründe. Bu alanda Türkiye'de yapılmamış, farklı bir şey ortaya çık¬tı. Ankara'da Kent Park AVM'de temalı bir çocuk eğlence parkı yaptık. Bin 800 metrekare alana yayılan 'Macera Adası' Ankaralılar tarafından çok beğenildi. Yoğun bir talep var. Türkiye'ye hiç getirilmemiş oyun parklarının distribütörlüğünü aldık. Bunlardan biri Lazer Arena oyunu. Ankara'da mevcut. Bu oyunun Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Şu an anlaştığımız 8 AVM var. Açılışları bu yıl içerisinde olacak. Önümüzdeki yıl Lazer Arena olarak 20 noktada hizmet vermeyi umut ediyoruz. Macera adası da bütün bu alışveriş merkezlerinde yer alacak ama onu büyük ve iyi AVM'lerde kullanacağız."

Dünya/MURAT GÜRSOY


Geri Dön