11 / 05 / 2024

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, iktisadi anlayışa uygun ekonomi programını uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Ardıç, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinin ardından gelecek yeni iktidardan iktisadi anlayışa uygun ve bağımsız Merkez Bankası olan yeni bir program beklediklerini söyledi.



Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim sonucu merakla beklenirken sanayici, iş başına gelecek iktidardan ‘İktisada uygun yeni program' talep etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, ekonominin içinde bulunduğu problemlerden kurtulabilmesi için iktidarın hızlı bir şekilde reformlara başlaması, iktisadi anlayışa uygun ekonomi programını uygulamaya koymayı ve kurumların kaybolan itibarını düzeltecek adımları atması gerektiğini ifade etti.

Ardıç, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bağımsız yapıya kavuşturulması gerektiğinin de altını çizdi.

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

AYLIK ENFLASYON 52 AYDIR YÜKSELİYOR

Ardıç, seçimden hemen sonra ekonomiye odaklanılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğini aktardı.

Aylık enflasyonun 52 aydır artmayı sürdürdüğü bir ortamda para piyasalarında çok fazla düzenleme gerçekleştirilmesinin, reel sektörün yatırım kararlarında belirsizliğe neden olduğu uyarısında bulunan Başkan Ardıç, “Finansmana erişimde çok ciddi sorunlarımız var. Ekonominin toparlanması için yeni hükümetten hemen, istikrarlı, bütüncül ve iktisadi anlayışa uygun bir programı uygulaması beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön