06 / 07 / 2024

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, iktisadi anlayışa uygun ekonomi programını uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Ardıç, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinin ardından gelecek yeni iktidardan iktisadi anlayışa uygun ve bağımsız Merkez Bankası olan yeni bir program beklediklerini söyledi.



Dış ticaret açığı, cari açık ve dış borçların arttığını ve bununla beraber kamu dengesinde bozulma meydana geldiğini vurgulayan Arınç, şeffaflık esası gözetilerek mali disiplinin acil şekilde sağlanması gerektiğini kaydetti.

Ardıç, enflasyonla mücadelede TCMB’nin bağımsızlığı ve saygınlığının çok önemli olduğunu belirtirken, “Kurumların kalitesi, başarının ön koşuludur. Liyakatin ilk olarak diriltilmesi, kurumların kamuoyu nezdinde güven yenilemesi acil bir gereklilik durumuna gelmiştir” değerlendirmesini yaptı.

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

İTHALAT VE DIŞ AÇIK UYARISI

Ardıç, zor koşullara karşın hem sanayi üretimi hem de ihracatı yükseltmeyi başardıklarını aktarırken, ithalattaki ve dış ticaret açığındaki hızlı artışa vurgu yaptı.

Ardıç, “İhracat 2023’ün Ocak-Mart döneminde 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 2.5 yükselirken, ithalat yüzde 11 artış gösterdi. Dış ticaret açığı yüzde 30 oranından fazla artarak 35 milyar dolara kadar çıktı. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2022’ye göre geriledi ve yüzde 64 olarak gerçekleşti. Teknolojideki zayıf halin yansımalarını burada görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kızılay’dan 5 şehirde personel alımı! Başvuru koşulları ve detaylar belli oldu!

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön