15 / 05 / 2024

Sandık görevlisi başvuru ne zaman 2023? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023!

Sandık görevlisi başvuru ne zaman 2023? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023!

Sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvuru yapılır soruları şu sıralarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bu konuya dair detaylar!



2023 sandık görevlisi ücreti, 2023 seçimleri için araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen şartlara göre 14 Mayıs tarihinde birçok sandık görevlisi seçimlerde görev yapacak. Türkiye’nin pek çok ilinde ve ilçesinde seçim sandıkları kurulacak ve milyonlarca kişi vatandaşlık görevini yapacak.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR OLDU? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ KAÇ TL OLDU?

14 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde olacak seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretlerine dair detaylar henüz açıklanmadı. Sandık görevlilerinin alacağı ücreti YSK belirliyor. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamalar haberimizde yer vereceğiz.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şu şekildeydi;

  • Başkan ve Üyeler: 261,00 TL
  • Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle idare amirleri, zabıta amir ve memurları ile birlikte Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık görevlileri olamazlar.

Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında

  • T.C vatandaşı olunmalıdır,
  • 18 yaşını doldurmuş olmalıdır,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunmaktadır. Ancak başvuruların başlayacağı zamanda sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmesi gerekir.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Seçimlerde görev yapacak olanlar çeşitli kategorilere ayrılır. Bunlardan biri, siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileri olurken, Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapılabilir. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulması ile gerçekleştirilir.


Geri Dön