16 / 05 / 2024

Sandvik, inşaat sektörüne özel çözümler sunuyor!

Sandvik, inşaat sektörüne özel çözümler sunuyor!

Sandvik Endüstriyel Mamüller GM Toprakçı, sektörde beklenen daralmaya rağmen bu yıla iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi



İnşaat sektöründe kullanılan yüzey delici ve tünel makineleriyle ilgili 2011 yılında başarılı bir sonuç elde ettiklerini de altını çizen Sandvik Endüstriyel Mamüller Genel Müdürü Rıza Toprakçı, sektörde beklenen daralmaya rağmen bu yıla iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirdi. Makinelerinin ağırlıklı olarak yol, tünel, taş ocakları, baraj ve hidroelektrik santralı (HES) projelerinde çalıştığını kaydeden Toprakçı, “Firma olarak inşaat sektörüne özel projeler sunmaya devam ediyoruz. Yine geçtiğimiz yıl kırma eleme sektöründeki pazar payımızı artırarak, özellikle konik kırıcı satışlarımızı önceki yıllara göre üç kat artırdığımızı söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Sandvik'in tüm dünyaya, anahtar teslimi komple kırma eleme tesisleri konusunda hizmet veren mühendislik ve proje merkezlerinden üçüncüsünün, İsveç ve Fransa’dan sonra bu yıl Ankara'da hizmete girdiği bilgisini veren Rıza Toprakçı, bu gelişmelere paralel olarak, satış sonrasında servis ve yedek parça temini ve müşteri memnuniyetinin firmaları için öncelik taşır hale geldiğini vurguladı. Toprakçı, “Halen devam etmekte olan enerji projeleri, yapılan ve proje halinde olan otoyol ve karayolu projeleri, demiryolu ve özellikle hızlı tren inşaatları ve projeleri, Sandvik İnşaat Bölümü üretim programı için büyük bir talep oluşturuyor. Beklentimiz özellikle yılın ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 12 civarında bir artış yakalayacağımız şeklinde” açıklamasını yaptı.

“Sandvik 150’nci yılını kutluyor”

Çelik üretiminde çok önemli bir yenilik olan Bessemer metodunu dünyada ilk kullanan firma olan İsviçre merkezli Sandvik’in 150’nci yılını kutladığını ifade eden Rıza Toprakçı, şirketin kuruluşundan sonra dünya çapında hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi. Toprakçı, “150 yıl boyunca Sandvik, operasyonlarını başarıyla yürüttü ve sürekli inovatif olarak, pazarlardaki yeni fırsatları belirleyerek ve teknolojisinde çeşitli değişiklikler yapmak suretiyle kendini geliştirdi. Dünyanın dört bir yanına dağılmış 50 binden fazla çalışanımızın yetenekleri, tecrübeleri ve adanmışlıkları sayesinde şimdi geleceği şekillendiriyor ve yolumuza devam ediyoruz. Yıldönümü yılımız boyunca, Sandvik'in dünyanın her tarafındaki şirketleri ile birlikte Türkiye’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek” ifadesini kullandı.

Dünya


Geri Dön