02 / 05 / 2024

Sanko Ailesi Boğaziçi'nin en pahalı villasını aldı!

Sanko Ailesi Boğaziçi'nin en pahalı villasını aldı!

Boğaz sırtlarında bir villa satıldı. Bugüne kadar yapılan en pahalı satış... Satan, İstanbul sosyetesinin gözde isimlerinden, İstanbul Motor Piston'un sahibi Sinan Dereli...



Boğaz sırtlarında bir villa satıldı. Bugüne kadar yapılan en pahalı satış... Satan, İstanbul sosyetesinin gözde isimlerinden, İstanbul Motor Piston'un sahibi Sinan Dereli.

Alan, Sanko Holding'in sahibi Konukoğlu Ailesi.

Sinan Dereli yakın zamanda eşi Bilgün Hanım'dan ayrılmıştı. (Bilgün Hanım eski MHP'li bakan ve işadamı Gün Sazak'ın kızıdır; biraz magazin olacak ama - Dereli çifti epey medyayı seviyordu onun için bana kızmazlar - Bilgün Hanım, Cem Boyner'in eski eşi ve kızlarının da annesidir.) Derler ki, Sinan Bey, eşinden ayrılınca Eliyeşil Villaları'ndaki mülkünü elden çıkarmaya karar vermiş. Pek çok talibi olmuş villanın. Çoğu da iş dünyasından tabii. Sonunda, ipi (Türkiye'nin en zenginleri listesine 3-4 milyar dolarlık servetiyle 19'uncu sıradan giren) Sanko Holding'in sahibi, Gaziantepli Konukoğlu Ailesi olmuş.

Aaa sahi, 'Boğaz'ın en pahalı villası' dedim ama kaça satıldığını söylemedim değil mi

Sıkı duruuun... Tam 20 milyon dolar, yani 37-38 milyon TL.
Şöyle bir yokladım, iş dünyası bu rakama çok şaşırmış. Ortak kani: Boğaz'ı en güzel gören villalardan biridir Allah için, ama 20 milyon, bu zamanda, iyi para!

(Aklınızdan geçeni tahmin ediyorum, hemen söyleyeyim, 'en pahalı alışveriş' derken tabii ki Boğaz'ın incisi yalılardan söz etmiyorum, onun için 'villa' diye vurguladım.)

Sevgili Yapıdan Fikirtepeye özel şirket
İstanbul'un ağırlıklı olarak Anadolu yakası konut üreticilerinden Sevgili Yapı, geçenlerde Fikirtepe'de yeni bir şirket kurmuş. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayli gündemde olan Fikirtepe'de anlaşma noktasına gelinmek üzere. Müteahhitlerle konut sahipleri ve onların temsilcileri, neredeyse haftanın 5 günü masaya oturuyor. Anladığım kadarıyla Sevgili Yapı da bölgede şirket kurduğuna göre anlaşmaya varmış. Telefonlarına ulaşamadığım için veremiyorum.  Eğer anlaşma sağlandıysa da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle Kadıköy, Kozyatağı, Bostancı, Suadiye,  Çiftehavuzlar, Fenerbahçe gibi bölgelerde konutlar yapan şirket, 1983 yılından beri kentsel dönüşümle ilgilenmesiyle biliniyor. 600 bin TL sermaye ile kurulan Sevgili Gayrimenkul Yatırım Sanayi A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak Yaşar Sevgili, Başkan Yardımcısı olarak Rıza Sevgili ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise Erkan Sevgili görev yapacak.

Seda Tabak/Hürriyet


Geri Dön