28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye'deki tapu ve mülkiyet sorunları mecliste!

Şanlıurfa Eyyübiye'deki tapu ve mülkiyet sorunları mecliste!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki tapu ve mülkiyet sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki tapu ve mülkiyet sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde tapu/mülkiyet sorunu var mıdır? Şayet var ise  ilçedeki tapu / mülkiyet sorunu kaç yıldır devam etmektedir? Eyyübiye'deki tapu/mülkiyet sorunu hangi sebeplerden kaynaklanmaktadır? 

2. Eyyübiye ilçesinde yıllardır kangren haline gelen tapu/mülkiyet sorunu neden bir türlü  çözüme kavuşturulmamaktadır? 

3. Eyyübiye ilçesinde ikamet eden vatandaşların tapu/mülkiyet sorunu, her seçim öncesi  oy toplama aracı olarak görüldüğü için mi çözülmek istenmemektedir? 

4. Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde yaşayan vatandaşların sahibi oldukları ancak tapu  devri yapılmayan taşınmazlar kimin/kimlerin yahut hangi kurum/kurumların adına kayıtlıdır? 

5. Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesindeki tapu kayıtlarına ilişkin vatandaşlar tarafından kaç  adet başvuru/şikayet yapılmıştır? Söz konusu başvuru/şikayetlere ilişkin vatandaşlara verilen cevaplar nelerdir? 

6. Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde yaşayan vatandaşlara tapu devri yapılmasına ilişkin  bir çalışma yürütülmekte midir? Çalışma yürütülmekte ise söz konusu çalışmalara ne zaman başlanılmıştır, çalışmalar hangi aşamadadır ve tapu devirleri ne zaman gerçekleştirilecektir?

 


Geri Dön