04 / 05 / 2024

Şanlıurfa Karaköprü, büyükşehir ile değişiyor!

Şanlıurfa Karaköprü, büyükşehir ile değişiyor!

Şanlıurfa genelinde büyük bir gelişimi ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü ilçesinde gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimleriyle ilçeyi modern bir kimliğe büründürüyor.




Karaköprü'de yeni yaşam alanlarının oluşmasıyla birlikte ilçe genelinde alt yapı, üst yapı ve çevre düzenleme çalışmalarını ilçe genelinde hummalı bir şekilde sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 7'den 70'e tüm vatandaşların takdirini kazanıyor.


İlçenin yol standartlarını yükseltmek ve kaliteli yollar inşa etmek için ilçe genelinde aynı anda 6 adet bulvarın yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği koordinasyon ve plan doğrultusunda 3 adet köprülü kavşağın fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 403 bin metrekare sıcak asfalt serimi ile 68 bin metrekare kilitli parke döşedi.


KARAKÖPRÜ'YE 88 BİN METRE İÇME SUYU HATTI


İlçeye kalıcı hizmetler üretmek için uzun ömürlü altyapı çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi Karaköprü'de yeni yaşam alanlarının oluşması ve mevcut alt yapının eski olması dolayısıyla ilçe'de belirlediği 2016 planlaması doğrultusunda 22 bin metre Kanalizasyon,  88 bin metre içme suyu  8 bin metre yağmur suyu hattı çekti.


İlçeyi modern kılabilmek ve büyük projeleri bir bir sunabilmek adına ilçede raylı sistem getirmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yerini belirlediği Fuar merkezi ve bir çok çok amaçlı tesisi ilçeye kazandıracak.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön