29 / 04 / 2024

Şanlıurfa Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı 10-13 Nisan'da!

Şanlıurfa Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı 10-13 Nisan'da!

Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade ve Fuar Müdürü Musa Öztürk, Şanlıurfa’da yapılacak olan Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı öncesinde basın toplantısı düzenledi...




Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade ve Fuar Müdürü Musa Öztürk, Şanlıurfa’da yapılacak olan Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı öncesinde düzenledikleri basın toplantısında kentte fuar alanı bulunmamasından yakındı.


TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade ve Fuar Müdürü Musa Öztürk, Şanlıurfa’da 10-13 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Şanlıurfa Yapı İnşaat Ve Dekorasyon Fuarı öncesinde basın bilgilendirme toplantısı yaptı. Derneğin Şanlıurfa Şubesi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Sade, kentte kalıcı bir fuar alanının bulunmadığını söyleyerek sitem etti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan fuarın kente hayırlı olmasını dileyen Sade, “Geçtiğimiz yıl ilk adımı attık. Geçen yıla fuarın kentimizde fuarın adı geçmiyordu. Bu yıl 3-4 fuar birden açılıyor. Kalıcı bir fuar alanının yapılmasını temenni ediyoruz. Kentin potansiyeline rağmen fuar alanının olmaması büyük bir eksikliktir. Kamu ve tüm sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, bu eksiğin bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.


Fuar Müdürü Öztürk ise fuar alanı ile ilgili teknik bilgiler verdi. Şanlıurfa’da fuarcılığın önemine de değinen Öztürk, şöyle devam etti;


“Geçen yıl 4 bin metrekare alan üzerine fuar kurulurken, bu yıl ise 8 bin metrekarelik alan üzerinde fuar gerçekleşecek. 150 firma fuarımıza iştirak ediyor. Geçen yıl il içerisinden firmalar daha fazla ilgi gösterirken bu yıl ise il dışındaki firmalar, daha fazla oranda katılım gösteriyor. Bu fuarla il ekonomisine de ciddi katkı sağlanıyor. Bu artılara rağmen daha önce hiç fuar düzenlenmemiş illerde fuar organizasyonu yapmak gerçekten çok zor bir iştir. Bizi cesaretlendiren ise TÜMSİAD olmuştur. Fuarlarda il ekonomisine katkı olduğu gibi katılan firmaların sektörlerindeki muhatapları ile bir araya gelme imkanı buluyor. Bu firmalar kendi ticari tanınırlığını ve markaların tanınırlığını da arttırıyor. Çünkü fuarları takip eden ülkenin farklı illerindeki ziyaretçiler de bu fuarları dolaşıyor.”


Fuarın uluslararası hale dönüştürülmesi hedefleri konusundaki bir soruya ise Öztürk, “Uluslararası fuarların düzenlenebilmesi için ciddi kriterler var. Bunlardan birisi 5 yılda 3 kez fuar düzenlenmesi kriteri gerekiyor. Bu kriteri sağlanabilmesi için de yurt içindeki fuarlarda kalıcı bir fuar alanı ve bazı kriterler gerekiyor. Bunlar sağlandıktan sonra fuarların uluslar arası hale dönüştürülmesi mümkün oluyor” diye cevap verdi. Öztürk, fuarların fıstık, baklava ve çiğ köfte gibi başka bölgelerle özdeşleşmiş markaların gerçek sahibi şehirlere kazandırılmasında etken olabileceğini ifade etti.


“SAVAŞ SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEMİYOR”


Sade, soru üzerine Suriye ve bazı komşu ülkelerde yaşanan savaş ve iç çatışmaların inşaat sektörünü olumsuz etkilemediğini söyledi. Son dönemlerde kredi faiz oranlarının artmasının sektörü etkilediğini belirten Sade, “Savaş yada iç çatışmalar, sektörü olumsuz etkilemiyor. O bölgeden kaçıp, yöremize yerleşen insanların olması nedeniyle aksine sektör daha da canlandı. Ama son günlerde satışlarda durgunluk var. Bunun sebebi ise kredi faizi oranlarının yükselmesi. Bu konuda da merkez bankasının ciddi önlemleri var. Önümüzdeki günlerde de bunun aşılacağını düşünüyorum” dedi.


MÜSİAD yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantı, yapılan ikram ile son buldu.



Haber Erciş


Geri Dön