Ekonomi

Şanlıurfa’da istihdam olanağı artıyor! İşte detaylar!

Şanlıurfa’da istihdam olanağı artırılmayı planlanıyor. Bunun için çalışmalara başlandı. İşte detaylar! Bu yapımı tamamlanan fabrikalarda 4 bin 500 kişinin istihdam edilecek

Şanlıurfa’da 6 fabrikanın yapımı tamamlandı.  Bu yapımı tamamlanan fabrikalarda 4 bin 500 kişinin istihdam edilecek.

İşte 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak haberin detayları…

Şanlıurfa’da istihdam olanağı artıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sonlanan 6 fabrikada 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada 6 fabrika için detaylara yer verildi. Açıklamaya göre, Türkiye'nin en genç illeri arasında ilk sırada yer alan Şanlıurfa'daki Organize Sanayi Bölgesinde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan ve hayata geçirilen ve faaliyete geçince de 4 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayacak olan fabrikaların çevre düzenleme çalışmalarının da büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi.

Şanlıurfa’da 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika içerisindeki çalışmalarının da büyük çoğunluğu tamamlandı.  Ekipler, ayakkabı üretimi yapacak makineleri de temin ederek fabrikanın faaliyete gireceği gün için hazırlıklarına devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yapımını tamamlanan fabrikalar ile birlikte Şanlıurfa, ayakkabıcılık sektöründe cazibe merkezi haline getirilmeyi hedefleniyor.

ÜRETİM SÜRECİNE KATILIM PROGRAMI!

İstihdamı artırmak için uygulamaya başlanan “Üretim Sürecine Katılım Programı” ile imalat sektörünün nitelikli ve yeterli işgücü ihtiyacının karşılanması planlanılıyor. İşverene, program kapsamında işe alınacak işçilerin üç aylık ücreti ve primleri karşılanmak amacıyla destek verilecek. İşveren de bu şekilde işe giren işçileri en az 9 ay istihdam edilecek.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Her yıl üniversitelerden mezun olan gençler iş arama sürecine giriyor ve bu süreçte karşılarına ilk önce deneyim çıkıyor. Bu koşulu gençler atlatmaya çalışıyor. Deneyim fırsatı bulamayan gençler işe girme şansı da elde edemiyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uygulamaya koyduğu Üretim Sürecine Katılım Programı, hem gençlerin iş başında işi öğrenmelerini sağlayacak, hem de imalat sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin verimli üretim yapmalarını sağlamaları ve istihdam etmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuya dair, “Gaziantep ve Bursa’da tanıtımı yapılan programdan, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tekstil, makine, gıda, mobilya ve kimya sektöründeki imalat sanayii işletmeleri yararlanabilecek” dedi.

Bakan Kirişçi tohum fiyatlarını duyurdu! Yeni tohumluk fiyatları ne kadar?

Otokar cirosunu 2 kat arttırdı! İşte detaylar!

Domates ve salatalık üreticileri konuştu! İşte şaşırtan sonuç!