02 / 05 / 2024

Şanlıurfa'ya 5 ayda 1.1 milyar liralık yatırım yapıldı!

Şanlıurfa'ya 5 ayda 1.1 milyar liralık yatırım yapıldı!

İstikrara ve çözüm sürecine olan güven Şanlıurfa' yı yatırım cennetine çevirdi. 6'ncı Bölge teşvikiyle desteklenen şehre, 5 ayda 1.1 milyar TL' lik yatırım geldi...



İstikrara ve çözüm sürecine olan güven Şanlıurfa'yı yatırım cennetine çevirdi. 6'ncı Bölge teşvikiyle desteklenen şehre, 5 ayda 1.1 milyar TL'lik yatırım geldi. İnşaattan hızlı tüketim ürünlerine, tekstilden gıdaya hemen her sektörden yatırım çeken Şanlıurfa'da 7 bin ilave istihdam açılacak. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, şehre yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Ertekin, "2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne 5 ayda, resmen izinleri ve onayları alınan 27 yatırımcı geldi. 516.5 milyon liralık yatırım yapılan şehrimizde ayrıca 584 milyon TL yerli yatırımcı yatırım yaptı" dedi. Ertekin, yeni yatırımların 7 bin ilave istihdam yaratacağını söyledi. Bölgede yüksek bir genç nüfus potansiyeli bulunduğunu ve bunun istihdama daha hızlı kazandırılması gerektiğini vurgulayan Ertekin, işsizlik maaşında tabanın da 40 yaş olması gerektiğini söyledi. Ertekin, "Devlet yeşil karne ve işsizlik parasıyla bölge halkının kalkınmasına destek olmaya çalışıyor. Fakat bu durum suistimal edilebiliyor. Biz bunun önüne geçilmesi için işsizlik maaşında taban yaşın 40 olmasını öneriyoruz" dedi. 


BÖLGE TOPRAĞA BAĞLI 

Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş de bölgede hâlâ bir toprak bağlılığı olduğunu ve paranın üretime değil toprağa yatırıldığını söyledi. 


Betül Alakent/ Sabah 


Geri Dön