28 / 04 / 2024

Sarayköy Spor Tesisleri kimin olacak?

Sarayköy Spor Tesisleri kimin olacak?

Açılışı için gün sayılan Sarayköy Spor Tesisleri'nin, Ankaraspor'un küme düşürülmesi kararı sonrası Ankaragücü'ne kiralanması gündeme geldi



Ankaraspor A.Ş'nin Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülme kararı verilmesinden sonra  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor A.Ş Onursal Başkanı Melih Gökçek tarafından Sarayköy'de yaptırılan modern tesisler açıkta kaldı. Daha önce Ankaraspor'a kiralanması planlanan Sarayköy Spor Tesisleri'nin, mavi-beyazlı kulübün küme düşürülmesi sonrası Ankaragücü'ne kiralanması gündeme geldi. Avrupa'nın en modern tesisleri arasında gösterilen ve 600 bin metrekarelik alana yapılan Sarayköy Tesisleri tam anlamıyla bir sarayı andırıyor. Ankara'nın 13 Ekim'de başkent oluşunun yıldönümünde FIFA ve UEFA başkanlarının da katılımıyla açılışının yapılması düşünülen tesislerde yok yok.

60 MİLYON TL'YE MAL OLDU
İçinde 12 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası,1 stat, helikopter pisti, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, 33 kişilik kamp merkezi, 5 tenis kortu, estetik amaçlı gölet havuz, yürüyüş- koşu yolları ve soyunma odalarının yer aldığı tesislerde, futbolcu ve teknik adamların aileleri ile birlikte kalacağı 36 tane de villa var. Sarayköy'de yapılan 60 milyon TL'ye mal olan ve aylık giderinin tahmini 1 milyon TL olacağı ifade edilen tesislerin, Ankaraspor hakkında Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karar sonrası Ankaragücü'ne kiralanacağı öğrenildi. Gökçek, daha önce yaptığı açıklamada, "Gönlümde, bu tesisin Türkiye'nin spor okulu olması var. Futbolcu üreten bir fabrika olmalı. Futbol meslek lisesi olması en büyük arzum. Tesislerden Süper Lig'de yer alan Başkent takımları da faydalanacak" demişt

İÇİNDE YOK YOK
600 bin metrekarelik bir alana yayılan Ankara'daki Sarayköy Spor Tesisleri'nin içinde futbol sahalarından, tenis kortunlarına, helikopter pistinden, futbolcu ve teknik adamların aileleriyle kalabileceği lüks villalara kadar her şey mevcut.
Ali ERDOĞAN/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gökçek'e 2. şok!

Ankara Valiliği, küme düşürülen Ankaraspor'un kullandığı ASAŞ Stadı'nda 4 büyüklerin maç yapmasını sakıncalı buldu. Heyet denetlemesinde statta birçok eksiklik tespit edilip raporladı

Ankara Valiliği, Futbol Federasyonu'nun küme düşürdüğü Ankaraspor'un sahasının kullandığı Yenikent ASAŞ Stadı'nın güvenlik açısından yetersiz olduğuna karar verdi, 4 büyüklerin burada maç yapmasını sakıncalı buldu. Valilik, denetimle ilgili olumsuz sonuçların da bulunduğu raporu, eksikliklerin fotoğraflarıyla birlikte Devlet Bakanlığı ve Futbol Federasyonu'na gönderdi.
Ankara Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın statlarda güvenlik denetimleri yapılması talimatının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in onursal başkanlığını yaptığı Ankaraspor'un sahası olan Yenikent ASAŞ Stadı'nı denetledi. Ankaraspor'da yönetici olan oğlu Ahmet Gökçek'in Ankaragücü Başkanı olmasıyla birlikte Futbol Federasyonu'nun Ankaraspor'u küme düşürmesiyle sıkıntılı günler yaşayan Gökçek'e bir darbe de bu denetleme raporuyla geldi.

Güvenlik yetersiz
UEFA kriterlerine yönelik denetim yapan 6 kişilik heyet, özellikle stattaki kamera sisteminin yeterli olmadığını tespit etti. Uzman heyet, protokol tribünündeki 8 kamerayla maraton tribünlerinin yeteri kadar gözlem yapılamadığını, kameraların görüntü kalitesi ile çözünürlüğünün düşük olması nedeniyle maraton tribününün yeterli denetime tabi tutulamadığını tespit etti.
Raporda, protokol tribününe kapasite fazlası seyircinin kesinlikle alınmaması gerektiği, protokol harici kişilerin içeriye girmesinin engel olunması ve bu kişilerin içeri girmesi halinde devlet protokolünün güvenliğinin sağlanmasının mümkün olamayacağı belirtildi.
Stadın dış çevre duvarlarının yüksekliğinin dışarıdan atlamayı kolaylaştırdığına dikkat çekilen raporda, duvarların üzerine metal korkuluk ve aparat konulmasına karşın içeri girişi zorlaştıracak bir düzenleme yapılmadığı açıklandı.
Raporda, “Yenikent ASAŞ Stadı'nda belirtilen eksiklikler giderilinceye kadar Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor müsabakalarının oynanmasının güvenlik açısından uygun olmayacağı ve bu müsabakaların 19 Mayıs Stadı'nda oynanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” denildi.
Tolga ŞARDAN/Milliyet


Geri Dön