02 / 05 / 2024

Sarıgerme 'ye futbol sahaları inşa edilecek!

Sarıgerme 'ye futbol sahaları inşa edilecek!

MUTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, "Futbolun Yıldızı Parlıyor Projesi"nin Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) destek almaya hak kazandığını söyledi.




Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Dalaman Ortaca Turizm Alt yapı Birliği (DOTAB) tarafından Ortaca'ya bağlı Sarıgerme köyünde futbol sahaları yapılması hazırlanan proje hazırlandı. MUTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, "Futbolun Yıldızı Parlıyor Projesi"nin Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) destek almaya hak kazandığını söyledi. Karakuş, proje ile yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine sahip bölgedeki turizm faaliyetlerini 12 aya yaymanın amaçlandığını kaydetti.


Projenin uygulanacağı Sarıgerme bölgesinde 4 ve 5 yıldızlı çok sayıda otel bulunduğuna dikkati çeken Karakuş, "Otellerde kış süresince gecelik konaklamalarını aktif hale getirecek proje ile bölgeyi, ulusal ve uluslararası futbol kulüpleri için cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. FIFA standartlarında yapılacak sahaların Dalaman Havalimanı'na uzaklığı 15, Ortaca'ya 16, Dalaman'a ise 15 kilometre" dedi. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade eden Karakuş, 18 ay sonra futbol sahalarının faaliyete geçeceğini, takımları kabul etmeye başlayacaklarını dile getirdi. DOTAB Başkanı Hasan Karaçelik ise Sarıgerme köyüne UEFA standartlarda 3 futbol sahasının yanı sıra antrenman sahaları ve soyunma odaları, kafeterya, otopark yapılacağını, tesislerin yaklaşık 68 dönümlük bir alanda hayata geçirileceğini bildirdi.


Spor tesisleri ile bölgede kış turizmini canlandırmayı amaçladıklarına işaret eden Karaçelik, şunları söyledi: "Yıllardır turizm deniz, kum güneşten oluşuyordu fakat Antalya bu örneği değiştirdi. Antalya'da sporun her dalında uluslararası standartlarda sahalar var. Bizim de amacımız bölgede turizm sezonunu yıl geneline yayabilmek. Sarıgerme artık turizmin merkezi olma yolunda hızla ilerleyecek ve gelecekte parlayan yıldızı haline gelecektir. Bu çalışma ile Muğla turizminin bir dönüşüm aşamasına geldiğini düşünüyorum." Projenin 18 ayda tamamlanmasının planlandığı, bütçesinin bir milyon 394 bin 117 lira olduğu, bu miktarın 750 bin lirasının GEKA tarafından karşılandığı öğrenildi. Konuşmaların ardından protokol, Karakuş ve Karaçelik tarafından imzalandı.


Yeni Asır


Geri Dön