02 / 05 / 2024

Şarık Tara Türkiye'nin en zengin 7'nci ismi!

Şarık Tara Türkiye'nin en zengin 7'nci ismi!

Şarık Tara, “Geçmişte banka almamızı söyleyenler oldu. Ama hiç düşünmedim. Ben bilmediğim işe adım atmam. Ne zaman öyle yaptıysam kaybetmişimdir. “



Forbes Türkiye, bu yıl 13'üncü kez hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesini yayınladı.Enka İnşaat’ın patronu Şarık Tara bu listede 7’nci sırada yer aldı.

7. Sırada: Şarık Tara
2. milyar dolar
Servet Kaynağı: Enka İnşaat
Yaş: 87, evli, 3 çocuklu
Doğum yeri: Üsküp

Tara Ailesi’nin ana servet kaynağı olan ENKA İnşaat, Borsa İstanbul’un en güçlü hisselerinden. 23 Şubat tarihi itibarıyla 6,7 milyar dolar piyasa değeri üzerinden işlem gören şirket, inşaatın yan ısıra Türkiye’nin en büyük elektrik üretim portföylerinden birine sahip. Şirketin Irak’ta iki doğalgaz çevrim santrali, Rusya’da Rosneft’e ait medikal merkezi, Sri Lanka, Suudi Arabistan ve Hindistan’da ABD elçilik binaları, Kazakistan’ın Kaşagan Bölgesi’ndeki adalar üzerinde inşaat işleri bulunuyor. Enka İnşaat’ın 2017’nin ilk dokuz ayında elde ettiği gelirin yaklaşık yüzde 36’sma denk gelen 887 milyon dolarlık kısmı çeşitli ülkelerde inşa ettiği ABD büyükelçilik binalarından geliyor.

Şarık Tara ve oğlu Sinan Tara’nın şirketteki hisseleri Tara Holding altında toplanmış durumda. Tara Holding’in Enka İnşaat’taki hisse oranı yüzde 49,52.

Eka İnşaat’m diğer hisseleri ise Şarık Tara’nın kız kardeşi Vildan Gülçelik ve çocuklarına ait. Gülçelik Ailesi’ni FORBES 100’de Vildan Gülçelik temsil ediyor. Kızı Ayşe Verda Gülçelik ve Sevda Gülçelik ise 450 milyon dolarla sınırda.


32. Sıra: Sinan Tara

1,2 milyar dolar

Servet kaynağı: Enka İnşaat
 Yaş: 59, evli, 3 çocuklu
Doğum yeri: İstanbul

BİLİYOR MUSUNUZ?

Enka’nın yönetimini devraldığında henüz 26 yaşındaydı. Oğlu Mehmet Tara da 29 yaşında Enka İnşaat’ın CEO’su olarak göreve geldi.


Geri Dön