28 / 04 / 2024

Sarot Grup'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Sarot Grup'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Bolu Mudurnu’da hayata geçirdiği şato tipi villaları ile gündeme gelen Sarot Grup, mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunda bu defa olumlu sonuç aldı. Gruba bağlı olan üç şirket için de 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.



Bolu’da hayata geçirdiği şato tipi villaları ile bir süredir gündemde olan Sarot Grup, iki yıl içinde 2’inci kez yaptığı konkordato başvurusunda olumlu sonuç aldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, inşa ettiği 600’e yakın villanın yüzde 90’ını, Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkelerinde yaşayayan kişilere satan grup iki sene önce mali darboğaza girdi. Sarot Turizm AŞ, Burj Al Babas Termal ve Bolu-E Enerji şirketleri için İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato başvurusu olumsuz şekilde sonuçlanmıştı. Mahkeme üç şirket için de Ekim 2018 tarihinde iflas kararı verdi. Şirket avukatları da bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, bu şirketlerin borca batık olmadığını tespit ederek, yerel mahkemenin kararını kaldırdı. İstinaf mahkemesinin kararını da Yargıtay onadı.

400 İŞLETME ZORA GİRER

İflastan kurtulan üç şirket için bu senenin başında yeniden konkordato talebinde bulunuldu. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, şirketlere belirli bir süre verilmesi durumunda faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilecekleri belirtildi. Grubun avukatı Fazıl Erat dava dilekçesinde, var olan borçları aşan bir malvarlığının bulunduğunu söyledi. Av. Erat, iflas kararı verilmesi durumunda tedarikçi konumundaki 400 işletmenin de güç durumda kalacağına değindi. Mahkeme, yapılan başvuru üzerine ilk olarak 3 aylık geçici mühlet kararı da verdi. Mahkeme, daha sonra bu zamanı 2 ay daha uzattı. Geçen 13 Kasım tarihinde görülen duruşmada ise kritik karar verildi. Alacaklı şirketlerin avukatları, mahkemeden, üç şirket için kesin mühlet kararı verilmemesini talep etti. Avukatlar, hazırlanan komiser heyeti raporunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Mahkeme, tarafların talep ve savunmalarını aldıktan sonra kararını da verdi. Mahkeme üç şirket için de 1 senelik kesin mühlet kararı verdi. Bu süreçte, anılan şirketlere yönelik herhangi bir haciz işlemi gerçekleştirilemeyecek. Grubun toplam borcu da 80 milyon TL seviyesinde.

 

Sarot Grup’un iflas kararı kaldırıldı!

Sarot Grup, yeniden konkordato başvurusu yaptı!


Geri Dön