02 / 05 / 2024

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Honeywell, son jenerasyon Honeywell Oleflex™ teknolojisi ile, SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin, dünyanın en büyük Propan Dehidrojenasyon (PDH) ünitesini Türkiye’de inşa etmesine yardımcı olacağını açıkladı. Tesis bir senede 1 milyon ton propilen üretmeyi amaçlıyor.



paranaliz.com’un haberine göre, Honeywell UOP Oleflex™ işlemi, hafif parafinden katalitik dehidrojenasyon vasıtasıyla hafif olefinlerin üretimi için kullanılırken, polimer kalitesinde propilen ve isobütilenin elde edilebileceği bir kaynağı da beraberinde getiriyor. Doğa dostu bu teknoloji, alternatiflere nazaran daha düşük bir emisyon ve enerji tüketimi sağlıyor. Planlanan inşa projesi, 2023 - 2026 seneleri arasında yapılacak. Aynı zamanda, 1 milyon ton kapasiteli bir PDH üretim tesisi ve konteyner limanının inşasını kapsayacak.

Sasa dünyada bir ilki başaracak!

Konuya yönelik değerlendirmelerde bulunan SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu şu ifadeleri kullandı: “SASA, sürdürülebilir bir büyüme perspektifine sahip ülkemizin ilk ve en büyük polyester ve polimer üreticisidir. SASA, ülkemizi dünyanın en üst sıradaki üç polyester üreticisinden biri hali getirmeyi ve dünya çapında önde gelen oyunculardan biri olmayı amaçlamaktadır. Bu hedef, Honeywell’in Oleflex™ teknolojisiyle gerçeğe dönüşmektedir. Bu, SASA’nın ham petrolden kimyasallara dönüşüm konusundaki yeni girişimi için ilk teknoloji ödülüdür. Aynı zamanda proje, yenilik ruhumuzu devam ettirirken, kendimizi geliştirmemize de imkân vermektedir.”

Peki, Honeywell Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran söz konusu iş birliğine yönelik neler söyledi? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön