13 / 05 / 2024

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.



Açıklamaya göre şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak azami fon tutarı 500 milyon lira olacak. Geri alınacak azami pay sayısı ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenecek. Sasa’nın söz konusu bu geri alım programının azami süresi 1 yıl olarak belirlendi.

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Ekonomi yönetimi, deprem sonrasında Borsa İstanbul’da yaşanan düşüşlerin tekrarlanmaması için önlem paketini devreye almıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere SPK, Borsa İstanbul, Türkiye Varlık Fonu, BDDK, SEDDK gibi finans piyasalarının baş aktörleri düzenleme üzerine düzenleme yapmıştı.

Buna göre, şirketlerin hisse geri alımlarında stopaj vergisinin 0’a indirilmesine karar verilmişti.

Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, hisse gerdi alım işlemlerinde stopaj vergisi yüzde 15’ten, yüzde 0’a indirilmişti. Öte yandan SPK, halka açık şirketlerin, genel kurul kararı aranmaksızın, yönetim kurulu kararı ile geri alım programı başlayabileceğini duyurmuştu.

Hisse geri alımlarına ilişkin düzenleme ve söz konusu kararların bugün yürürlüğe girmesinin ardından şirketlerden hisse geri alım açıklamaları da peş peşe gelmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön