28 / 04 / 2024

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.



Borsada yaşanan düşüşlerin tekrarlanmaması için ekonomi yönetiminin önlem alması ve yeni kararların SKP tarafından duyurulması sonrası şirketlerin hisse geri alımları hızlandı.

 Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, Borsa İstanbul’da yaşanan düşüşlerin tekrar etmemesi için SPK Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından devreye giren kararlar netice verdi.

Konuyla ilgili yapılan düzenlemelerin ardından şirketlerin hisse geri alımlarına yöneldiği görüldü.

İşte bu şirketlerden biri de, borsada adından en çok söz edilen ve Sasa oldu. Şirket, SPK duyurusunun ardından hisse geri alım programı açıkladı.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a açıklama yapan Sasa, yönetim kurulunun 15 Şubat 2023 tarihli toplantısında paylarındaki aşırı oynaklığın önlenmesi ile sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla, pay geri alımı yapılmasına karar verildiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön