19 / 07 / 2024

Satılık kelepir gayrimenkuller!

Satılık kelepir gayrimenkuller!

Sinema tarihinin kült filmlerinden Baba'nın (Godfather) çekildiği New York'taki ev, Kopenhag Limanı'nın yanında yer alan Middelgrundsfortet Adası ve İsveç'te Predator heykelinin bulunduğu uzay temalı bir ev gibi ilginç mülkler satışa çıkıyor.




Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi eseri olarak görülen Baba (Godfather) filmindeki evden, Kopenhag’daki adaya kadar pek çok gayrimenkul satılığa çıktı. Bu yapılar için biçilen fiyatlar var ama geri çeviremeyecekleri bir fiyatı da beklemekteler.


Satılık ilanlarında genelde ev ve araba görmeye alışığız. Ancak dün ajansa birbirinden ilginç satılık mülk haberlerine şahit olduk. Kimi tapınağını, kimi adasını satıyor zira. Bu haberlerin en ilginci Tayland’a ait. Chon kentindeki bir Budist başrahip, yakındaki sanayi bölgesinden dolayı tapınağının önüne ‘Satılık’ levhası astı. Wat Mab Sam Kliew adlı tapınağın girişinde asılı olan levha, halkın dikkatini çekti. Başrahip Phra Khru Vibul Suphakorn, Amata Nakorn Sanayi Sitesi’nin bölgede çevresel sorunlara yol açtığını, 10 yıldır bunlarla boğuştuklarını anlatırken, “Bu sanayi sitesinin yarattığı kirlilikten dolayı tapınağımda hiç keşiş kalmadı.” dedi. 


Yapımına 1985 yılında başlanan tapınak, 7 dönüm araziyi kapsamaktaydı ancak zamanla etrafı doldu ve sadece tapınak kaldı. Oluşan kirlilikten ve araba seslerinden dolayı bölgede keşişler yaşamını sürdürememiş ve meditasyon yapmaları neredeyse imkânsız hale gelmişti. Rahip, tapınağı 2 milyon baht (yaklaşık 62 bin 500 dolar) karşılığında satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşa etmek istiyor.


Bir diğer satılık ev haberi İsveç’ten. Vimpeltorpet’te satışa çıkarılan ev görenleri şaşkına çevirdi. 2 milyon 375 bin krona satışa çıkarılan evin ana girişinde Arnold Schwarzenegger’in oynadığı Predator heykeli var. Girişin sonunda uzay filmlerindeki kapılara benzer bir kapı ve duvarlarda heykeller bulunuyor. Kapının arkasında ise ‘Alien’ filmi sahnelerine benzeyen bir oda ve yanında, ortasında elektrikli bateri bulunan bir müzik ve eğlence odası yer alıyor. Evin hangi odasına girilirse girilsin, uzay filmlerinden esintileri görmek mümkün. İsveç standartlarına göre oldukça ucuz olan evi kimin satın alacağı ise merakla bekleniyor.


Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ise ünlü Middelgrundsfortet adası satılığa çıkarıldı. Üzerinde ünlü bir kalenin bulunduğu adanın yaklaşık 2,5 milyon Euro’ya satılacağı açıklandı. Dünya sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sinema eseri olarak görülen Baba (Godfather) filminde yer alan ev de satılığa çıktı. ABD’nin New York eyaletindeki evin 7 yatak odası ve 5 banyosu var. 1930 yılında inşa edilen evin yaklaşık 3 milyon dolara satılması bekleniyor. Ancak evin sahipleri, hiçbir şekilde geri çeviremeyecekleri bir teklif bekliyor. Bu evde, kült film ‘Baba’nın pek çok önemli sahnesi çekilmişti.


Zaman Gazetesi


Geri Dön