09 / 05 / 2024

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, fahiş fiyatlarla ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Serbest piyasa kuralsız piyasa demek değil. Dolayısıyla maliyetlerden bağımsız fırsatçılara karşı kamu otoritesinin tedbirler alması lazım" ifadelerine yer verdi. 

Bir takım adımlar attıklarını ve bunu da sürdüreceklerini belirten Cevdet Yılmaz, bir taraftan da arzın artırılması gerektiğini dile getirerek, "Arzı artırırsanız fiyatlar da düşer. Bu konuda kanallarda bir tıkanıklık varsa bunları aşmalıyız. Seçim beyannamesinde de tarıma vurgu yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

Konut konusunda da yeni tasarrufların olduğunu vurgulayan Yılmaz, arzın artırılacağının altını çizdi. 

Yılmaz, "Esas mesele konut arzını artırmamız. Bir yandan deprem konutlarını yapıyoruz diğer yandan da büyük kampanyalarımız var" diye konuştu ve TOKİ'nin yaptıklarının olduğunu belirtti. 

Söz konusu açıklamasında "Yeni şehirler oluşturmayı tasarlıyoruz. Uydu şehirler düşünüyoruz. Sadece İstanbul'a 1 milyon nüfusu barındıracak iki önemli yerleşim yeri planlanıyoruz" diyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, bu yerleşim yerinin Anadolu kapsamında 7 yyerde planlandığını aktardı. 

Yılmaz, bu şekilde satılık ve kiralık konut fiyatlarının aşağıya çekileceğini vurguladı. 

"Metropollerde kamu çalışanlarının sorunu var. Kamu çalışanlarını rahatlatacak adımlar atacağız" diyen Yılmaz, maaşla kira dengesizliğinin giderileceği adımların atılacağına vurgu yaptı. Bu kapsamda Yılma, şehirlere ve bölgelere göre tedbirler düşünüldüğünü ifade ederekaçıklamasını tamamladı. 

Borsa yatırımı yapanlar aman dikkat! İslam Memiş resmen tarih verdi, 6000 puan olacak! Hemen bakın!

Memurlar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Birinci derece memurlara 3600 ek gösterge müjdesi! 

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

 

 


Geri Dön