27 / 04 / 2024

Satılık ve kiralık konutlar ateş pahası oldu! Mağduriyetler çözülecek mi?

Satılık ve kiralık konutlar ateş pahası oldu! Mağduriyetler çözülecek mi?

Konut sektöründe fiyatlar gündemden düşmüyor. Satılık ve kiralık konutlar ateş pahası oldu. Kiracılar da mülk sahipleri de bazı mağduriyetler yaşıyor. Peki bu mağduriyetler çözülecek mi? İşte ayrıntılar...



Dövizde yaşanan dalgalanmalar, hızla yükselen enflasyon ve faiz üzerindeki tartışmalar, kısacası ekonomideki paranın değerinin korunma çabaları gayrimenkul sektörünü tekrar ilgi odağı yaptı. Finansgündemcom'dan Volkan Karsan'ın haberine göre; Gündem Medya Grubu Emlak Yazarı, ünlü bir emlak danışmanlık zincirinin Uluslararası Ticari Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Adnan Bülbül, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Satılık ve kiralık konutlar ateş pahası oldu! Mağduriyetler çözülecek mi?

- Sayın Bülbül, kendinizi anlatır mısınız?

- Uzun yıllar kamu personeli olarak görev yaptım. Daha sonra emekli olunca gayrimenkul sektörüne girdim. Bu tercihimin en büyük nedenlerinin başında devlette aldığım çalışma disiplini tecrübesi geldi. Orada bize öğretilen takip, düzen, kanunlara uygunluk, güven, bilgi birikimi gibi konuların gayrimenkul sektöründe çok kullanışlı olabileceğini gördüm. Bu nedenle gayrimenkul sektörü benim için uygun bir iş alanı oldu. Meslekten emekli olduktan sonra ilk yaptığım gayrimenkul sektöründe nelerin gerektiğini araştırmak oldu. Yurt içi ve yurt dışında eğitimler aldım. Gayrimenkul değerleme, arsa değerleme, gayrimenkulün satış ve kiralamasına yönelik hizmetlerde gereken konular ve uluslararası alanda yeterlilik anlamında sertifikalar aldım. Bu konuda üniversiteye kaydolup bitirdim. Türkiye'de emlak ve emlak yönetimi adı altında verilen tek bir diploma var, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi lisans eğitimi. Bu diplomanın sahibiyim. Yani diplomalı gayrimenkul danışmanıyım.

Arz fazlasını eritebilmek için 2018 yılı Haziran ayında bir kredi kampanyası başlatıldı. Arzda bunun getirdiği bir azalma söz konusu oldu. Ama daha sonra ortaya çıkan Pandemi sebebiyle tekrar bir durgunluk yaşandı. Bu da konut sektöründe hareketlilik oldukça ekonomide bir hareketlilik olur düşüncesiyle hareket eden piyasanın ve yönetimin kredilere müdahale etmesine sebep oldu. Şu anda arz fazlası var. Ancak mevcut sistemde talep de çok fazla.


Geri Dön