29 / 06 / 2024

Satılıkta talep yok ama kiralık piyasası hareketli: Temmuz'da kiralar fırlayabilir!  

Satılıkta talep yok ama kiralık piyasası hareketli: Temmuz'da kiralar fırlayabilir!  

1 Temmuz 2024 tarihinde kiralara yüzde 25 zam sınırlaması kaldırıldığında piyasanın nasıl etkileneceği merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Tarkan Gençdal, konuyla ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...



Konut kiralarına Haziran 2022 tarihinde getirilen yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ile kiracıları resmen birbirine düşürdü. Söz konusu uygulama, kiracıların fahiş kira bedellerine karşı korunması amacıyla hayata geçirildi. Ancak bu sefer de ev sahipleri mağdur oldu. 

Ev sahipleri, kiraya verdikleri dairelerin yüzde 25 zam sınırı sebebiyle rayiç bedellerden çok düşük kaldığında dikkat çekerek; kiracılarının bedavaya oturduğunu sık sık dile getiriyor. 

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi bekleniyor. Ancak henüz kesin bir bilgi yok. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralara yüzde 25 zam artış oranının devam etmesi için bir gerekçe olmadığını belirtti. Bu açıklamanın ardından 1 Temmuz sonrası kiralık konut piyasasında neler olacağı merak konusu oldu.

Satılıkta talep yok ama kiralık piyasası hareketli: Temmuz da kiralar fırlayabilir!  

Gayrimenkul Uzmanı Tarkan Gençdal, Temmuz ayında yüzde 25 sınırlandırılmasının kaldırılmasının ardından olabileceklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre; on dönemde döviz kuru ve faiz oranlarındaki istikrar, konut satış ve kiralamalarında durgunluğun başlamasına sebep oldu. Bu durum beraberinde emlak piyasasında beklenmedik gelişmeleri getirdi.  

Gayrimenkul Uzmanı Tarkan Gençdal, Temmuz ayından itibaren kira fiyatlarında önemli bir yükselişin olabileceğine dikkat çekti ve satılık konut fiyatları yüksek seyretse de yakın dönemde bir düşüş olmayacağını söyledi. 

Satılıkta talep yok ama kiralık piyasası hareketli: Temmuz da kiralar fırlayabilir!  

Tarkan Gençdal, konut fiyatlarında kısa vadede bir gerileme beklemediklerine vurgu yaptı ve "Kiralık konut piyasasında ise talep hala yüksek seviyelerde seyrediyor. Büyük şehirlerde artan nüfus ve konut ihtiyacı, kiralık konutlara olan talebi sürekli canlı tutuyor" şeklinde konuştu. 

Gençdal, bu talebin kira bedellerinin yukarı yönlü bir baskı altında kalmasına neden olduğunu dile getirdi. Döviz kuru ve faiz oranlarındaki stabilitazyonun konut satışlarında duraklama dönemini beraberinde getirdiğini aktaran Gençdal, açıklamasını "Kiralık evlerde talep fazla ve devam ediyor" diyerek tamamladı. 

Kredi kartında takibe düşen sayısı yüzde 90,8 arttı!

49 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz! Bitlis, Konya ve Van'da 23 adet arsa satılıyor!

Hisseli arsa, tarla, arazi alınır mı?

 


 


Geri Dön